Dzień dobry.
Mam do sprzedania jednego z moich PT. Kupiłem go 3 lata temu (bo mój diesel miał problem z odpalaniem) z przebiegiem ok. 200000 i zrobiłem nim w 3 lata niecałe 6000. Służył więc głównie w przypadku awarii. Czarny, 2001 rok, sprowadzony do Polski ze Szwajcarii w 2007, od tamtej pory jestem trzecim właścicielem. Badania techniczne do 3.11.2019 (dla zdecydowanego klienta zrobię nowe), ubezpieczenie OC opłacone do stycznia 2020.
Dane do sprawdzenia w historii pojazdu:
Numer rejestracyjny: WRA79703
VIN: 1C8FYNB981T668705
Pierwsza rejestracja: 01.07.2001
Na początek wady: Do wymiany lewy przedni błotnik, bo rdzewieje, do porobienia zaprawki. Klima cały czas się naprawia (chłopak, u którego stoi samochód ma sprawdzić ciśnienie czynnika, jak jest niskie to także szczelność układu w tym tygodniu), sprzęgło szarpie przy wolnej jeździe na wysokim biegu. Klamka tylnej klapy jest pęknięta (ramię) i mechanizm otwierania był naprawiany. Nie działają dwie lampki podświetlenia tablicy i jakieś w panelu z pokrętłami. Więcej grzechów nie pamiętam, ale proszę wziąć pod uwagę, że samochód jest pełnoletni.
Co było robione (oprócz regularnych wymian oleju i filtrów):
w 2014 założona instalacja gazowa, wymieniony tłumik końcowy,
w 2016 wymieniony rozrząd, akumulator, sprzęgło, naprawiona tylna klapa
w 2018 wymieniłem tylne drzwi z obu stron bo rdzewiały pod klamkami, wymienione przewody układu wspomagania i wyczyszczona pompa i filtr zbiornika, przeszlifowałem przednie reflektory, wymieniane były elementy zawieszenia - końcówki drążków, tuleje, łącznik Watta i inna drobnica
w 2019 wymieniona cewka sprężarki klimy
Na zbiorniku gazu (chyba 28 litrów) ostatnio trasa Warszawa - Wieliczka zrobiłem 270 kilometrów (bez oszczędzania, to głównie ekspresówka). Radio jest zastępcze, bo stare nie czytało płyt.
Chcę go sprzedać, bo od marca mam nowy samochód i od maja nawet do tego nie wsiadłem.
Cena forumowa - 4500 zł
Samochód można obejrzeć w Trąbkach koło Wieliczki (Szlachta Automobile, Trąbki 416, przy przystanku autobusowym Trąbki P+R) w dni powszednie zazwyczaj miedzy 7 i 17, w sobotę między 8 i 14, w niedzielę po umówieniu się z mechanikiem.
Telefon do warsztatu: 506 024 724
Telefon do mnie (jestem bardzo ciężko uchwytny na miejscu, bo jeżdżę po Polsce): 791062383
Pozdrawiam,
Tomasz