1.6 turbo , albo chociaż skrzynia 6
Napisano 28 listopada 2019 - 14:31
Chodzi mi po głowie SWAP silnika od mini s, ewentualnie dołożenie doładowania ( po odprężeniu silnika lub bez) lub chociaż zmiana samej skrzyni na 6( no może wraz przekazaniem napędu). I tu moje pytanie o imo i elektrykę przy swapie. A w przypadku zmiany skrzyni czy będzie wszystko pasowało.
Napisano 28 listopada 2019 - 22:46
Soft turbo bez odprężania do zrobienia ale nie wiem jak z miejscem - turbo to nie tylko turbo - kolektor ssący , wydechowy , intercooler.. Może i byś to upchał - ale bez odprężania na jakiś marnych doładowaniach dużo nie odczujesz.. Więc znowu pakowanie kasy dla kilku koni..
1,6 to taki raczej niezbyt rozwojowy motor
Napisano 28 listopada 2019 - 22:53
Napisano 28 listopada 2019 - 23:00
wszystko mozna tylko po kiego?????
Napisano 28 listopada 2019 - 23:16
Dla frajdy?wszystko mozna tylko po kiego?????
Napisano 29 listopada 2019 - 07:59
mozna i tak mozna i tak,.... wszystko dla ludzi tylko sam se zaprzeczam???
Napisano 29 listopada 2019 - 10:53
oglądałem. Wszystko jest w mini i tam jeszcze mniej miejsca. 1.6 modyfikują do 200 km. Samym softem. Robią też i 300 , ale to już dużo grzebania w silniku.O takie tematy to lubię.. Swap silnika to nie wiem czy gra warta zachodu w przypadku pitka.. Wątpie żeby coś względnie prosto można było zaadaptować.. Skrzynia, półosie, sterowanie .. Milion innych pierdułek..
Soft turbo bez odprężania do zrobienia ale nie wiem jak z miejscem - turbo to nie tylko turbo - kolektor ssący , wydechowy , intercooler.. Może i byś to upchał - ale bez odprężania na jakiś marnych doładowaniach dużo nie odczujesz.. Więc znowu pakowanie kasy dla kilku koni..
1,6 to taki raczej niezbyt rozwojowy motor
Napisano 29 listopada 2019 - 11:37
Mieciulek w takim razie po kiego cudujesz w swoim PT bez złośliwości oczywiście dla frajdy prawda ;P
Napisano 29 listopada 2019 - 14:18
Miecio zadam pytanko. Czy po twoich modyfikacjach dla frajdy, auto hamuje i ile więcej pali?rafal napisalem ze wszystko dla ludzi""""",...
tak dla frajdy w dupke dla frajdy,.. spodobalo mi sie dla frajdy
https://www.olx.pl/o...D5-IDCtyZt.html. takie jest mocowanie czy będzie pasowało do 1.6. nie mogę znaleźć skrzyni od pt, żeby porównać zdjęcia.
A wracając do tematu to jest mini z kompresorem
Napisano 29 listopada 2019 - 15:28
pali tyle ile mu wleje w bak,... nie interesuje mnie to ale ostatnio jak wrocek krk to komp powiedzial 7.8 l /100 kilometrow kiedys mialem **** od kol adamesa ale doktor mnie wyleczyl ,... z **** onego,...
te gwiazdeczki to chipa
Użytkownik miecio edytował ten post 29 listopada 2019 - 15:27
Napisano 29 listopada 2019 - 20:04
Miecio rozwiązuje krzyżówki, nie jestem idiotą, ale każdy Twój post jest totalną zagadką... Jesteś w wieku moich rodziców ( mam 43 lata), pochodzę z normalnej rodziny , chociaż niby jakiś herb jest w rodzie😉. Nawet z automatu, o interpunkcji nie wspominam. Też jestem słaby z polskiego.😅🤦
Użytkownik steryd edytował ten post 29 listopada 2019 - 20:06
- indianer lubi to
Napisano 29 listopada 2019 - 20:16
Nauczysz się.Poczujesz wtedy,że moc jest z Tobą.Wiem że internet jest wybaczajacy, ale jako do inżyniera z całym szacunkiem i wyrozumiałością nie wymagający a już na pewno tolerancyjny... Proszę chociaż o namiastkę polskich znaków....
Miecio rozwiązuje krzyżówki, nie jestem idiotą, ale każdy Twój post jest totalną zagadką... Jesteś w wieku moich rodziców ( mam 43 lata), pochodzę z normalnej rodziny , chociaż niby jakiś herb jest w rodzie😉. Nawet z automatu, o interpunkcji nie wspominam. Też jestem słaby z polskiego.😅🤦
Napisano 29 listopada 2019 - 20:49
też chciałem się spytać po kiego bagażnik na dupkę ?
Napisano 29 listopada 2019 - 21:05
Napisano 29 listopada 2019 - 22:32
Napisano 30 listopada 2019 - 11:06
Dobre filmy oglądam z zainteresowaniem, brazylijskich wcale. To mam Miecia nie czytać? Mówiłem wcześniej że szanuję a jedynie nie rozumiem. I nadal żyje w przeświadczeniu że jeżeli wszyscy mówią że jak jestem je....ty to idę do lekarza, ale jeżeli je....cie jest obok mnie to jestem zdrowy i leków nie będę brał 😉.Ja tam wszystko kumam. Tylko trzeba się skupić jak przy ambitnym filmie, a nie jak przy brazylijskim serialu.
Użytkownik steryd edytował ten post 30 listopada 2019 - 11:07
Napisano 30 listopada 2019 - 11:15
Nie lepiej zapodać 2.4 GT
GT w bez modów słabowity jest i też szału nie robi.
Napisano 30 listopada 2019 - 11:21
i tak i nie. Z racji wieku mało jest aut w dobrym stanie blacharskim. GT wyszło mało , szansa na znalezienie znikoma. Są droższe w zakupie bo wszyscy posiadacze myślą są posiadaczami skarbu a nie dbają i sprzedają wyjeżdżone cukierki z usa które tak jak kiedyś auta z Niemiec trafiały w formie przystsnku. A taki clasik 1.6 jak zostawi GT w agonalnym stanie bezcenne. Chciałem zbudować sobie takiego slipera do miasta bo buda mi się podoba. I tak większość czasu stoi się pod światłami 😏Nie lepiej zapodać 2.4 GT
Użytkownik steryd edytował ten post 30 listopada 2019 - 11:25
Napisano 30 listopada 2019 - 11:58
GT w bez modów słabowity jest i też szału nie robi.
Dlatego w USA robią swapy na V8 chemi 😏. Ale tam rynek samochodowy to część kultury a nie idiotyzm. Chociaż miło obserwować że to u nas już się zmienia, chociaż relatywnie jest dosyć drogie i może dlatego postrzegane jako niepotrzebna fanaberia
Napisano 30 listopada 2019 - 12:12