Brak godziny i GPS w RB3
Started By
HappyHearse
, 19 gru 2019 12:41
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 grudnia 2019 - 12:41
Cześć, wymieniłem zwykłe radio z zepsutym wyświetlaczem, na lepsze radio z navi RB3. Wgrałem już oprogramowanie, a mimo to GPS nie działa. Wygląda jakby nie miał sygnału. Nie łapie również godziny, wyświetla się komunikat "please wait...". Przy montażu zauważyłem, że z tyłu jest jeszcze jakieś niebieskie gniazdo nad gniazdem z anteny. Czyżbym tam miał coś podłączyć? Przy kostce widziałem jakieś niebieskie kable, które do niczego nie są podłączone, ale mają inną wtyczke, taką płaską, przezroczystą (jak kapturek z izolacji). Proszę o pomoc, bo elektryk ze mnie rewelacyjny i w poprzednim aucie spaliłem 100 amperowy bezpiecznik
Napisano 19 grudnia 2019 - 12:52
potrzebna jeszcze antena do gps https://allegro.pl/o...03aa-8769347415
Napisano 19 grudnia 2019 - 13:25
Dzięki. Myślałem, że jest wbudowany odbiornik w aucie, albo w radiu... A te niebieskie kabelki przy kostce z radia, o których pisałem wyżej, to do czego są?
Edit: tą nawigację to mam w nosie, ale czy jest jakaś możliwość zeby zdalnie ustawić godzinę? Na tym tylko mi zależy
Edit: tą nawigację to mam w nosie, ale czy jest jakaś możliwość zeby zdalnie ustawić godzinę? Na tym tylko mi zależy
Użytkownik HappyHearse edytował ten post 19 grudnia 2019 - 17:07
Napisano 19 grudnia 2019 - 17:09
zegar ustawia sie automatycznie z GPS , bez anteny to radio nie pracuje poprawnie
Napisano 19 grudnia 2019 - 21:09
Chyba brak modułu GPS....takie przerabiałem w nowych autach. No w BMW 1 i tu jeszcze więcej bo modem blu tfu i jeszcze go są....
#6 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 19 grudnia 2019 - 21:30
Bez płyty do tej nawigacji nie ustawisz godziny.
Napisano 19 grudnia 2019 - 21:38
Płyta bez znaczenia antena musi być podpięta