2.2 CRD nieszczelność układu paliwowego i dziwne dźwięki
Started By
Bezimienny Gość.yggdrasill_*
, 28 kwi 2020 15:56
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 kwietnia 2020 - 15:57
Cześć, niedawno kupilem mojego PT Cruisera z kilkoma problemami technicznymi w silniku. Pierwsza zauważalna wada to brak mocy. Sprzedający poinformował mnie że to najprawdopodobniej turbosprężarka. Natomiast mam tutaj jeszcze widoczne wycieki paliwa na silniku oraz dziwne syczenie które pojawia się przy około 2K obrotów. Raz w czasie jazdy zapaliła mi się czerwona kontrolka z piorunem i wtedy ustało syczenie z silnika przy jednoczesnym spadku mocy. Czy znajdzie się dobra duch tutaj, który podpowie, czego się spodziewać?
Dodam, że silnik pracuje równo, nie gaśnie i nie kopci nawet przy dużych obrotach.
Dodam, że silnik pracuje równo, nie gaśnie i nie kopci nawet przy dużych obrotach.
Napisano 28 kwietnia 2020 - 16:06
Szymon jest uszkodzona górna rura od turbo - wymienisz i będzie miał moc - do kupienia w serwisie mercedesa nr rury do polifta : A6640980183
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 28 kwietnia 2020 - 16:08
Napisano 29 kwietnia 2020 - 11:28
Dzięki Andrzej
przejrzałem to forum i nie ma chyba tutaj takiego użytkownika, który nie byłby wdzięczny za poradę. Zaprowadzę do mechanika i powiem mu o co chodzi.

Napisano 01 maja 2020 - 12:39
Poprawna diagnoza.To była rura. Szybka naprawa. I tak musiałem jechać do mechanika wymienić olej, płyny i filtry. Także zrobił przy okazji. Teraz to nie jest samochód to jest rakieta
wielkie dzięki.

Napisano 01 maja 2020 - 13:29
Szymon niech ci służy i cieszy