szumiące uszczelki drzwi przednich
Started By
volak
, 18 lut 2010 11:04
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 lutego 2010 - 11:04
Jak to u Was wygląda? U mnie przy prędkości powyżej 80km/h uszczelki drzwi przednich zaczynają się odzywać. Szum jest tak przenikliwy, że muszę radio podgłosić. Dobrze, że w naszych autkach fabryczne głośniki są bardzo dobre ale dziaciakowi z tyłu za głośne radio zaczyna przeszkadzać. Gdy dociągnę u góry drzwi od razu robi się cicho i szczelnie (sytuacja dotyczy obu drzwi przednich).
Myślę aby w uszczęlkę drzwi albo w uszczelkę przy obramowaniu drzwi wsunąć jakiś gumowy wężyk. Co wy na to? Znacie jakieś mniej inwazyjne metody?
Myślę aby w uszczęlkę drzwi albo w uszczelkę przy obramowaniu drzwi wsunąć jakiś gumowy wężyk. Co wy na to? Znacie jakieś mniej inwazyjne metody?
Napisano 18 lutego 2010 - 17:58
Jak zasiadłem do pitka po zakupie tez mi szumiało i szumi po dzień dzisiejszy tylko się już przyzwyczaiłem do tego, auto nie jest aerodynamiczne wiec szzumy wydaje mi sie że badą odczuwalne na uchu nie wiem jak u innych.
Napisano 18 lutego 2010 - 18:46
ooooo u mnie nic nie szumi szumialo jak testowalem 200 na budziku minus 3 milimetry ale to tylko chwile bo pitusiem sie tyle nie wyciaga...
[ Dodano: 2010-02-18, 18:47 ]
ooooo u mnie nic nie szumi szumialo jak testowalem 200 na budziku minus 3 milimetry ale to tylko chwile bo pitusiem sie tyle nie wyciaga...
no 151 kucy robi swoje!
za to staje w miejscu!
[ Dodano: 2010-02-18, 18:47 ]
no 151 kucy robi swoje!
za to staje w miejscu!
Napisano 18 lutego 2010 - 19:57
tez tak mam ale tylko w drzwiach od strony kierowcy. nawet kiedys na wyprzedazy w ASO widzialem uszczelke tych drzwi ale sobie darowalem, bo mam wrazenie ze co by sie nie zrobilo to bedzie to samo
... ale moze to gra warta swieczki. ja odpuscilem temat w kazdym razie.

Napisano 20 lutego 2010 - 07:35
A może drzwi trzeba podregulować? U mnie koło setki zaczyna trochę świstać.
Napisano 20 lutego 2010 - 13:47
A może zła naprawa powypadkowa? Przedni element blacharski jest "zapadnięty" względem kolejnego? Taki problem mam w audi TT. I rzeczywiście wq..rwiająco szumi...
Mój PT jest też po blacharskiej naprawie (i to u tańszego blacharza), ale na szczęście nic w nim nie szumi...
Mój PT jest też po blacharskiej naprawie (i to u tańszego blacharza), ale na szczęście nic w nim nie szumi...
Napisano 20 lutego 2010 - 19:05
No nie wiem możliwe ale ja sprawdzałem dokładnie czy nie był bity gdzieś z przodu i nie wygląda na to, szumi ale po rozpoczęciu większej prędkości.
Napisano 21 lutego 2010 - 08:18
U mnie też raczej nie było blacharki a szumi po obu stronach. Ale chyba jak sie cieplej zrobi to sróbuje wsunąć do środka uszczelki jakiś wężyk silikonowy i sie zobaczy.
Napisano 21 lutego 2010 - 17:32
silikonem w spreyu trzeba ze dwa razy w roku pryskac,a pozatym moze drzwi u blacharza podregulowac
Napisano 21 lutego 2010 - 17:57
czytam ..... no to ciekawe.........
pzdr!
pzdr!
Napisano 23 lutego 2010 - 08:54
Silikonem zawsze sikam nawet go worze ze sobą, żeby uszczelki były estetyczne nie przymarzały i oczywiście dłużej były żywotne. No może rureczka w uszczelke cos da