Witam Serdecznie- zakupiłem w zeszłym tygodniu PT Cruisera LTD 2.2 CRD -rocznik 2003. Miał to być samochód dojazdowy, ot nie ten najważniejszy. I oczywiście już wiem, że strasznie mi się podoba i chciałbym go w miarę możliwości doprowadzić do porządku. Kupiłem go w Łodzi (od machera, który jak się okazało nieco rozminął się z opisem z ogłoszenia) dojechałem do Sochaczewa gdzie będzie stał póki co, na zimę do Warszawy. W związku z tym, że się "świetnie znam"- czyli nie znam się nic a nic- na początek nie działają mi zapalniczki, nie blokuje kierownica, odpala też chimerycznie,klimatyzacja bez szaleństw no i zawieszenie wydaje stosowne dźwięki (a opony to oddzielna historia). Najważniejsze dla mnie, żeby był bezpieczny(będzie wożone dziecko) i przewidywalny (czyli głównie zawsze odpalał). Wolę poznać "brutalną prawdę" o jego stanie, pogodzić się z wydatkami i oddać go w ręce specjalisty. Słyszałem o zacnym Andrzeju z Płocka. Proszę o ewentualny kontakt w tej sprawie i radę jak się zabrać do całej sprawy, żeby się kompletnie nie zrujnować??? Porzuciłem już prawie pracę i rodzinę i myślę tylko o PT, bo jest niewątpliwie samochodem z "duszą"!!!
Przegląd po zakupie! Wsparcie z Płocka.
#1 Bezimienny Gość.intern_*
Napisano 29 czerwca 2020 - 11:47
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:05
Witaj!
Jędrek ale Ty masz szczęście, że w Płocku mieszkasz
Poczytaj posty i znajdziesz Andrzeja (alias: andreeas7)
Pozdrawiam i witaj w klubie zakręconych pozytywnie!
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:14
Jędrek... twój tok myślenia jest bardzo poprawny. Tylko andreeas skoro masz do niego niedaleko. A potem będziesz się cieszył sprawnym, niezawodnym Pitkiem!!!!
#4 Bezimienny Gość.intern_*
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:18
Witaj!
Jędrek ale Ty masz szczęście, że w Płocku mieszkasz
Poczytaj posty i znajdziesz Andrzeja (alias: andreeas7)
Pozdrawiam i witaj w klubie zakręconych pozytywnie!
Dzięki za info. Chyba niezręcznie się wyraziłem w temacie posta. Mieszkam w Warszawie i Sochaczewie, ale profesjonalizm Andrzeja z Płocka "dopadł" mnie na tym forum od razu i stąd Płock w tytule posta. Jeszcze raz dzięki i próbuję nawiązać kontakt z andreeas7.
Jędrek... twój tok myślenia jest bardzo poprawny. Tylko andreeas skoro masz do niego niedaleko. A potem będziesz się cieszył sprawnym, niezawodnym Pitkiem!!!!
Edyta- dzięki za słowa wsparcia. To co mnie przeraża, to koszty, ale z drugiej strony widzę, że środowisko na forum też szalone jak ja, więc nadzieja na pozytywne rozwiązanie jest.Twój srebrny PT jak już pisałem, fantastyczny+ oczywiście właścicielka . Ale tu już pisać nie wypada. Pozdrawiam!!
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:22
Jędrek, jeśli się zakochałeś w PT i masz blisko do Płocka to się nie zastanawiaj. PT się odwdzięczy. Ja miałam taki rok, że mój Cukiereczek podwoił swoją wartość, ale złego słowa na niego nie powiedziałam.
A co do
Twój srebrny PT jak już pisałem, fantastyczny+
to nie przesadzaj z tym srebrny
#6 Bezimienny Gość.intern_*
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:30
Oczywiście !! Każdy preferuje swojego PT, ale też oczywiście grzecznie się też zachwyca autami koleżeństwa! Czekam z niecierpliwością na wieści z Płocka. Na razie jako nowicjusz siedzę cicho i się nie wychylam, ale coś bym w Pitulku (ktoś tak napisał i bardzo mnie to określenie rozbawiło) już zrobił!!! :piter :piter :piter (srebrny!!)
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:39
#8 Bezimienny Gość.intern_*
Napisano 29 czerwca 2020 - 12:48
No właśnie!! Skromnie i godnie!!
Napisano 29 czerwca 2020 - 13:26
Poczekajcie, bo Darek chyba w pracy
Napisano 29 czerwca 2020 - 13:39
masz na myśli tego Darka co żurawiną z silnikiem kosiarki jeździ????
Napisano 29 czerwca 2020 - 16:06
Napisano 29 czerwca 2020 - 22:47
Edzia.Moja kosiarka goli Twojego podkłada do zera i ma jeszcze siłe na dobre pifko po
Napisano 30 czerwca 2020 - 10:36
Haha mówiłam, ostrzegałam
Napisano 30 czerwca 2020 - 17:25
Widzę kolejny podkład w kolejce do lakiernika?
Edzia.Moja kosiarka goli Twojego podkłada do zera i ma jeszcze siłe na dobre pifko po
Twoja kosiarka, nawet Ciebie nie dałaby rady ogolic.
Napisano 04 lipca 2020 - 09:26
Nie znasz życia Młodzieńcze 😎Twoja kosiarka, nawet Ciebie nie dałaby rady ogolic.