Panowie to w tym temacie ja pomog臋 - bo w艂a艣nie wszystkie 偶ar贸wki w PT przerobi艂em.
Zaczne od dolnego panelu grzanie tylnych szyb, tylnia wycieraczka itd
1, podgrzewanie tylnej szyby i lusterek - 偶ar贸wka cok贸艂 T3 9,6 mm 1.2 W - nie kupijcie ca艂ych oprawek - tylko w sklepie elektrycznym 偶ar贸wki do lutowania z d艂ugimi w膮sami ca艂e 0.9 z艂 za szt. Oprawki macie razem ze star膮 偶ar贸wk膮.
2. Tylnia wycieraczka to samo co wy偶ej - 偶ar贸wka jest umiejscowiona po prawej stronie wy艂膮cznika - jak go odepniecie z kostki i b臋dziecie mi臋li wy艂膮cznik w 艂apie wszystko stanie si臋 jasne.
3. Regulacja 艣wiate艂 - trzeba rozebra膰 prze艂膮cznik, ale to banalne. Sa tutaj dwie 偶ar贸wki jedna pod艣wietla prze艂膮cznik druga umieszczona jest centralnie w rolce. 呕ar贸wka pod艣wietlaj膮ca prze艂膮cznik 50 mA czyli powiedzmy 0.6 W, 偶ar贸wka w rolce 100 mA Czyli 1 W.
4. Konsola nawiew贸w - wiadomo 偶ar贸wki 1,2 W na oprawce T3 96 mm
5. Licznik - standardowa 偶ar贸wka 1,2 W wys贸wana z oprawki - ja za艂o偶y艂em 2 W - nic si臋 nie grzeje i nie przepala.
6. Pod艣wietlenie przycisk贸w otwierania szyb - i tu jest gorzej, ale te偶 tragedi nie ma - wszystkie 偶ar贸wki s膮 tam lutowane. Pod艣wietlenie ka偶dego przycisku jest 偶ar贸wkami umieszczonymi na specjalnych cokolikach, wystarczy je odlutowa膰 i w to miejsce wlutowa膰 wspomnianie wy偶ej 偶ar贸wki. Jest tam jeszcze 偶ar贸wka pod艣wietlaj膮ca znaczek szyby 1W wytarczy j膮 tylko wlutowa膰.
Najwi臋kszy problem jest z kolorem - wszystkie wspomniane 偶ar贸wki maj膮 (偶e si臋 tak wyra偶e) kondonki koloru ciemno niebieskiego - wiadomo 偶贸艂te 艣wiat艂o niebieska przes艂ona daje nam kolor zielony, ale po tych paru latach ci臋偶ko je zdj膮膰 bez uszkodzenia a dosta膰 tego ni cholery nie mo偶na. Ja mia艂em zapasy 偶elonych kondonk贸w z dawnych lat i wygl膮da to bardzo fajnie.
Co do led贸w - przedestowa艂em i nie wygl膮da to za dobrze co prawda 艣wieci bardzo mocno, ale bia艂y led nawet z oryginalnym niebieskim "kondonkiem " daje pod艣wietlenie mocno niebieskie - musi by膰 zar贸wka, kt贸ra daje 偶贸艂te 艣wiat艂o.
gery
A i oczywi艣cie nie dopisa艂em - prze艂膮cznik sterowania szybami trzeba rozlutowa膰 zanim dobie偶emy si臋 do 偶ar贸wek, ale to jak by Kto艣 si臋 chcia艂 bawi膰 to opisz臋 co i jak .

聽