dzięki za ogarnięcie tutaj listy chętnych, jeszcze tutaj dodam pełny obraz spotu ( no ok w 80 procentach pewny )
Hej Wszystkim Popitolonym
Myślę, że nie ma, co czekać.
Kiedy : 21.03.2021
Gdzie: Zamek Bolków, woj. dolnośląskie
O której ? otwrcie bram zamku o 9:00, proponuję 11:00 na parkingu przed zamkiem, jest jeden
Za ile ? 12 złociszy dorosły
Pogoda? 6 stopni/prognoza zmienna/słońce i chmurki
Co dokładnie zobaczymy?
Zamek Bolkow - twierdza, muzeum, lochy
Rynek
Kościół Św. Jadwigi , Pl. Jana Pawła II - gotycka budowla z około 1250 roku
Punkt spotkania : ul.Bolka 12 na parkingu przy wejściu do zamku, jest nawet nawet, może się uda wspólnie sciasnic i zrobić przyzwoite zdjęcie
Po zwiedzeniu zamku Bolków, co zajmie Nam tak myślę dwie godzinki ( godzina max zwiedzanie i godz na pogaduchy i zdjęcia ) wyruszamy na Zamek Świny, który jest nieopodal. Rozmawiałam z Panem Bogdanem, który jest tam klucznikiem. Zgodził się Nas przyjąć i pozwiedzamy jeszcze ruiny zamku Świny i kościółek , który też skrywa ciekawe historie. Cena biletu grupowego to aż 2 złote za osobę
Następny przystanek ( potwierdzone mam na tą chwilę na 80 procent ) w Świnach jest camping " Pod Lasem " . Tam mają Nam przygotować część na parking, przygotować ognisko i wiatę. Ceny jeszcze nie znam, ale nie powinno zwalić z nóg, jeśli będzie Nas trochę i będziemy tam na mniej więcej 2 godziny max , bo każdy będzie musiał jednak wróci jeszcze do domu. Kiełbaski i plastikowe talerze każdy we własnym zakresie, chyba, że dogadam się jeszcze. Mam zadzwonić i potwierdzić na 100 procent w przyszłym tygodniu