O co chodzi ??? Jestem ciekawy co takiego głupiego, irracjonalnego , absurdalnego zrobiliście w swoim samochodzie. Chodzi o sprawy wszelakie , podczas jazdy , naprawy , odpoczynku itd. Aby ułatwić o co chodzi opiszę dwa przypadki z autopsji. Kiedyś sprzedawałem samochód i pojechałem z klientem na jazdę testową. Po drodze zatrzymaliśmy się w przydrożnym barze na frytki. Kupiliśmy, wsiedliśmy do auta i zaczęliśmy jeść , podziwiając czyste i pachnące wnętrze samochodu . Niestety frytki okazały się niewypałem i wściekły wyrzuciłem je przez okno ( dzieci , nie wolno tak robić !!! ) Mój pasażer chyba tylko czekał na mój ruch , bo również powiedział że frytki są paskudne i także wyrzucił je przez okno. Problem polegał na tym że ja miałem okno otwarte a on nieeeeee. Drugi przypadek to wiele lat temu jadąc z moim ojcem ( on prowadził) zauważyłem że zaczyna się dziwnie rozglądać , po czym z pod siedzenia wyciągnął oranżadę, taką kapslowaną , na pewno pamiętacie takie. Niestety nie mieliśmy otwieracza do butelek. Zanim zdążyłem cokolwiek wymyślić , ojciec ( podczas jazdy ) wyciągnął kluczyki ze stacyjki i nimi otworzył butelkę. Niestety wkładając je z powrotem , delikatnie skręcił kierownicę i ją zblokował . No i rów zaliczony . Jestem ciekawy co Wam się przydarzyło ????????????????
Mistrzowie inaczej, czyli co głupiego zrobiłeś w swoim samochodzie
#1 Bezimienny Gość.rideat ipsum_*
Napisano 04 marca 2021 - 11:27
Napisano 04 marca 2021 - 19:20
Kilka lat temu wczesnym rankiem, spiesząc się na spotkanie z klientem zatankowałem swojego PT benzyną.
Stwierdziłem jednak, że pojadę na spotkanie służbową Toyotą i 20 minut po zatankowaniu PT podjechałem Toyotą na tę samą stację i ponownie zatankowałem benzynę z tego samego dystrybutora.
Oczywiście nie ma w tym nic śmiesznego, oprócz małego, drobnego, szczegółu. Moja służbowa Toyota miała silnik Diesla
A teraz proszę o niegasnące brawa i ani jednego słowa szydery lub współczucia
Użytkownik Al Capone edytował ten post 04 marca 2021 - 19:23
#3 Bezimienny Gość.rideat ipsum_*
Napisano 04 marca 2021 - 19:37
Kilka lat temu wczesnym rankiem, spiesząc się na spotkanie z klientem zatankowałem swojego PT benzyną.
Stwierdziłem jednak, że pojadę na spotkanie służbową Toyotą i 20 minut po zatankowaniu PT podjechałem Toyotą na tę samą stację i ponownie zatankowałem benzynę z tego samego dystrybutora.
Oczywiście nie ma w tym nic śmiesznego, oprócz małego, drobnego, szczegółu. Moja służbowa Toyota miała silnik Diesla
Al...........spoko . Na Youtube jest filmik z jeszcze lepszym mistrzem niż my. On próbował zatankować..... Teslę !!!!!
Napisano 04 marca 2021 - 19:57
mialem kiedyś volvo 740 2.3 benzyna w automacie. Sroga zima zastała mnie na lekkim wzniesieniu. Stanąłem na skrzyżowaniu przepuszczając inny pojazd i niestety tylny napęd nie poradził sobie w starcie. Lód i ślizganko. Ludzie stali na przystanku ale nikt nie pomógł/ Wrzuciłem D (drive) , wysiadłem i pchając z tylu pomogłem kołom złapać przyczepność po czym wsiadłem do jadącego wolno samochodu.
a tak przy okazji jak sprawują się PiTkowe automaty?
Napisano 04 marca 2021 - 23:54
Al...........spoko . Na Youtube jest filmik z jeszcze lepszym mistrzem niż my. On próbował zatankować..... Teslę !!!!!
Rozumiem, że mu się to udało? ;-)
Napisano 05 marca 2021 - 08:37
Al ,tankowałeś w Orlenie czy Shell
Napisano 05 marca 2021 - 10:33
Al ,tankowałeś w Orlenie czy Shell
Na Orlenie Potem laweta, płukanie układu w serwisie + wymiana filtra.
Napisano 05 marca 2021 - 12:12
Pierwsze ( i ostatnie tankowanie ) Mistrz kierownicy z prawem jazdy od miesiąca. Podjeżdżam na stację benzynową samochodem sportowym czyli Ładą Samarą i zamiast zredukować bieg to ja w zakręt 90stopni na trójeczce. I pyk, nie wyrobiłam na zakręcie i zatrzymałam się na reklamie osłaniającej dystrybutor. Cała obsługa miała ubaw. Nawet spisaliśmy oświadczenie, w razie gdyby się właściciel reklamy czepiał Dobrze, że wtedy YT nie było, bo na bank byłabym gwiazdą. Od tamtej pory na stację benzynową podjeżdżam jedynie w charakterze pasażera.
Napisano 05 marca 2021 - 12:56
można tylko współczuć , dobrze , że nie pomyliłeś się z gazem
Użytkownik nijagi edytował ten post 05 marca 2021 - 13:01
Napisano 05 marca 2021 - 13:03
można tylko współczuć , dobrze , że nie pomyliłeś się z gazem
Niestety tak to jest jak się tankuje "na szybcika" i jeszcze rozmawia przez telefon
Napisano 05 marca 2021 - 13:05
no tak . pośpiech to zły doradca
Napisano 05 marca 2021 - 13:46
Czasami do diesla wlewam benzyne świadomie,
Napisano 05 marca 2021 - 15:04
i co wtedy się dzieje ?
#14 Bezimienny Gość.rideat ipsum_*
Napisano 05 marca 2021 - 15:07
Czasami do diesla wlewam benzyne świadomie,
Tak na deser ..rozumiem ????
Napisano 05 marca 2021 - 15:10
W końcu zaczyna jeździći co wtedy się dzieje ?
- KszySiek lubi to
Napisano 05 marca 2021 - 15:20
a cha , i tak nie rozumiem
Napisano 05 marca 2021 - 15:22
i co wtedy się dzieje ?
Nie zamarza paliwo.
Napisano 05 marca 2021 - 15:37
uczy się człowiek całe życie , !!!!!
Napisano 05 marca 2021 - 17:07
młodsza córka , z trudnością ale dała radę zatankować i przy płaceniu interweniowała , że mają niewłaściwe 'pistolety" utrudniające tankowanie...
Napisano 05 marca 2021 - 22:40