To takie coś gumowe co łączy dźwignie zmiany z cięgiem czy można to kupić w jakiejś rozsądnej cenie? Za kawałek gumki 130 zł to chyba kpina. Z racji że jestem daleko od domu a mechanicy to …… zrobiłem wersje powrotową z kawałka węża gazowego podkładki i zawleczki wiem druciarstwo ale na niedziele mam powrót w planie a najszybciej to badziewie mogę mieć z 5 dni.
Łącznik zmiany biegów
Napisano 20 sierpnia 2021 - 15:25
Napisano 21 sierpnia 2021 - 10:14
Kolega z grupy sprzedaje gumki na allegro za grosze, a są lepsze od oryginalnych.
https://allegro.pl/o...-4-i-8308658717
https://allegro.pl/o...22mm-9014891980
- WD40MAX lubi to
Napisano 21 sierpnia 2021 - 12:29
Nie o to pytał kolega tylko o te od dźwigni w kabinie, ale linki spoko,zawsze to świeższe dla potomnych.
Napisano 21 sierpnia 2021 - 16:46
[quote name="Vampir_Va" post="379590" timestamp="1629537241"]Kolega z grupy sprzedaje gumki na allegro za grosze, a są lepsze od oryginalnych.
Nie o to pytał kolega tylko o te od dźwigni w kabinie, ale linki spoko,zawsze to świeższe dla potomnych.
Kolego to jest dokładnie to. W zakończenia linek w kabinie wchodzą dwie małe gumki, a na skrzyni jedna mała i jedna większa.
Napisano 22 sierpnia 2021 - 08:31
Kolega z grupy sprzedaje gumki na allegro za grosze, a są lepsze od oryginalnych.
https://allegro.pl/o...-4-i-8308658717
Przestań siać farmazony że są lepsze od oryginalnych , raz że nietrzymają w oryginalnych gniazdach jak należy i potrafią wyskoczyć w czasie jazdy z trzpienia , aby było bezpiecznie wskazane zabezpieczenie podkładka sprężynową samoblokującą .Guma też jest inna i sprawia większy opór w czasie pracy - co wcale nie znaczy że nie warto jej stosować , do dobra alternatywa za 12 zł za szt, Producent nie przewidział ich do wymiany tylko komplet linek za 1000 zł co jest faktycznie przegięciem
Napisano 22 sierpnia 2021 - 09:27
producent przewidział komplet linek do wymiany , doświadczyłem tego za 1200 zł , ale przynajmniej mam teraz spokój , choć kosztowny ale wszystko działa jak w nowym aucie
Napisano 22 sierpnia 2021 - 11:39
Mnie naprawa kosztowała 4,5 zł i wpierw myślałem że to druciarstwo ale po przejechaniu 550 km stwierdzam że moje druciarstwo przeżyje mnie i moje auto. Odciąłem ten fragment wstawiłem na trzpień i do cięgna co o dziwo pasuje idealnie do tego podkładka z otworem 8 mm plus pierścień segera. Trzyma jak diabli a oring na plastiku amortyzuje jak należy. Niemniej zamówiłem z Allegro proponowany zamiennik tak na wszelki wypadek jak to mówią leży jeść nie woła.
Dziekuje za pomoc i rady i do zobaczenia w trasie.
Załączone pliki
- Leper lubi to
#8 Bezimienny Gość.Fan pitts_*
Napisano 01 września 2021 - 08:02
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka PS.Prosze o pisanie w danym temacie zgodnie z jego treścią z nagłówka - temat dotyczy łącznika zmiany biegów
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 01 września 2021 - 08:12
Napisano 01 września 2021 - 08:10
#10 Bezimienny Gość.Fan pitts_*
Napisano 01 września 2021 - 08:22
Ok. Czyli poprzedni władca PT go założył. Zz jednej strony wkurza mnie to, bo jak potrzebuję coś pogrzebać pod maską, on mnie woła. A ten antykradzieżowy, też dobry pomysł. Aczkolwiek kto by chciał ukrasć taki wynalazekRaczej żaden nie ma , do dokładana forma do auta przez wlascicela .
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
Napisano 01 września 2021 - 08:43
#12 Bezimienny Gość.Fan pitts_*
Napisano 01 września 2021 - 08:49
Mi nie przeszkadza. Ogarnąłem go, a pytanie było z ciekawości. To nie antynapad, tylko antykradzieżowy. Wkurza mnie tylko czasem jak zapomnę, i wysiądę , a nie wyłączę silnika, po minucie zaczyna trąbić, jakby wołał, żebym wracałWyciąć i wywalić tylko więcej problemów jak pożytku - zresztą antynapad jest nie dozwolony w EU
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
Napisano 01 września 2021 - 08:52
Napisano 22 września 2021 - 18:52
ja stosuję z powodzeniem zestaw z allegro do pitka za 135 złotych. warto kupić dwa zestawy - wtedy obskoczysz przy skrzyni i przy dźwigni. są takie jak w Voyagerze - stąd moja wiedza.
https://allegro.pl/o...GQyZmZmYTY4Nzc=
Użytkownik maxym72 edytował ten post 22 września 2021 - 18:53