Odpowietrznik układu chłodzenia
Napisano 24 stycznia 2022 - 08:53
Czy ma ktoś może na sprzedaż odpowietrznik układu chłodzenia dla 2.0 benzyna 141 KM?
Lub informację gdzie takie ustrojstwo można dostać.
Napisano 24 stycznia 2022 - 16:48
Wykręcasz stary mierzysz wymiary :stożek , długość gwintu i rodzaj gwintu - dobiorą z katalogu w każdej hurtowni motoryzacyjnej
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 24 stycznia 2022 - 16:50
Napisano 24 stycznia 2022 - 19:40
Wykręcasz stary mierzysz wymiary :stożek , długość gwintu i rodzaj gwintu - dobiorą z katalogu w każdej hurtowni motoryzacyjnej
Zgodzę się z przedmówcą, chciałem tak zrobić ale nie mogę go wykręcić. Chciałem mieć jakiś pod ręką na wypadek gdybym uszkodził ten stary - a chyba bez tego się nie obejdzie.
Poprzedni właściciel coś cudował z tym odpowietrznikiem. Nie ma tam normalnego sześciokąta tylko z jednej strony mam 3 płaszczyzny po sześciokącie a z drugiej okrągłe. I tak, żadna nasadka nie pasuje, nabijać nie chcę bo to dziwnie twarde (boję się o uszkodzenie tego korpusu, w którym jest termostat) , mors nie podchodzi bo nie ma miejsca.
I dlatego stąd było to pytanie.
Na upartego to sam bym sobie taki zrobił bo pracuję w obróbce skrawaniem. Aby tylko wylazło
Użytkownik Mikigov edytował ten post 24 stycznia 2022 - 19:41
Napisano 24 stycznia 2022 - 20:03
Jak nie leci to go nie dotykaj - on do szczęścia nie potrzebny PT i tak inaczej się odpowietrza - a podstawa do bloku jest nie dostępna jak uwalisz .