Zmiana licznika z USA na EU
Napisano 31 stycznia 2022 - 17:45
Napisano 31 stycznia 2022 - 20:28
Napisano 31 stycznia 2022 - 21:09
To wiem, ale najbardziej zależało by mi na przebiegu w km, bo dla samej zmiany wizualnej tarcz to chyba nie chce mi się grzebać.Wystarczy zmienić same tarcze zegarów i będzie Europa
Napisano 01 lutego 2022 - 00:39
Napisano 01 lutego 2022 - 07:05
Napisano 01 lutego 2022 - 20:21
Napisano 02 lutego 2022 - 07:27
Wystarczy zmienić same tarcze zegarów i będzie Europa
Szukałem do poliftowego 2.4.. - same pustki. Przyglądałem się tarczom z innych wersji silnikowych, niestety wskazania prędkości będą przekłamane ze względu na inny układ liczb na tarczy
Napisano 02 lutego 2022 - 15:44
Przy zmianie licznika z USA na EU bo słaby wzrok mam i boję się że się zapomnę że jadę 40 ale mil. Powinno wszystko działać jak należy, przebieg będzie z "nowego" licznika, ale czy będzie się liczył dalej już w kilometrach czy będzie przeskakiwał o 1 co 1.609 kilometra? Jeśli to drugie to czy dalo by radę zrobić to żeby było po europejsku?
Komputer w liczniku dostaje inne impulsy w wersji eu i USA , zamiana licznika nie rozwiąże sytuacji , sygnał z prędkościomierza idzie do sterownika silnika i z niego dopiero właściwa informacja cyfrowo do licznika .Weź też po uwagę że w PT licznik to komputer komfortu i wyposażenia auta , jeśli podstawisz licznik z auta o lepszym wyposażeniu to będziesz miał błąd którego już nie wykasujesz nawet na komputerze serwisowym .
Napisano 02 lutego 2022 - 19:35
Komputer w liczniku dostaje inne impulsy w wersji eu i USA , zamiana licznika nie rozwiąże sytuacji , sygnał z prędkościomierza idzie do sterownika silnika i z niego dopiero właściwa informacja cyfrowo do licznika .Weź też po uwagę że w PT licznik to komputer komfortu i wyposażenia auta , jeśli podstawisz licznik z auta o lepszym wyposażeniu to będziesz miał błąd którego już nie wykasujesz nawet na komputerze serwisowym .
Na taką odpowiedź czekałem, niby człowiek wiedział ale jednak się łudził, no cóż w takim razie nie ma co zmieniać, po prostu trzeba kupić lepsze okulary.