Drodzy Forumowicze, sprzedaję,
Pitas kupiony przeze mnie w 2015 roku od właścicielki z Elbląga, która użytkowała przez ok. 8 lat (pierwotnie jeździł chyba w stanie Nowy Jork). Od 2018 roku samochodem jeździ kolejny właściciel - moja siostra.
Bogate wyposażenie i ładne - przyjemna i praktyczna tapicerka (jasna miękka skóra), kokpit i boczki w kolorze cafe au lait; Automat 2.4 benzyna z gazem w kole zapasowym (instalację założyłem po niecałym roku użytkowania), elektryczny szyberdach; gdzieś w 2017 r. dokupiłem radio na androidzie (nawigacja, telefon głośnomówiący (bluetooth), dvd, MP3, czyta karty SD, kamera cofania - oryginalney radiomagnetofon działał, ale przede wszystkim nie podobał się mojej żonie), dokupiłem też czujniki parkowania tył. Rok temu siostra dokupiła opony zimowe. Wady- w korkach potrafi nieźle spalić, reflektory nie europejskie (oryginały gdzieś chyba jeszcze mam), lakier – odchodzi w niektórych miejscach powłoka bezbarwna. Tłumik – do wymiany. Progi - średnie. Przy ruchach kierownicą słychać pod klaksonem, jakby guma się ocierała. Elektryczne szyby tył – do przejrzenia elektryka (siostra oddała mi bez opuszczających się szyb).
Od 2015 roku (czyli w moim i siostry przypadku) użytkowany jako drugi samochód - stąd przez 7 lat mały przebieg. Zastanawiam się jak wycenić, bo wstrzymałem się z wymianą tłumika, więc nie mogę się cenić, jak niektóre PT z otomoto. Z drugiej strony niewątpliwą zaletą jest to, że w mojej rodzinie PT jest od 7 lat, przez ten czas został doinwestowany i przebieg ma stosunkowo nieduży. Proponuję 6 tysi. Pozdrawiam
rozrząd 138780 mil 2012 lipiec
kupno 2015 wrzesień
rust check,
nowe opony letnie, akumulator 2015 wrzesień
instalacja gazowa 146800 mil 2016 sierpień
wymiana reflektorów 2016 rok (chyba)
klocki i tarcze 150000 mil
siostra 2018 lipiec
opony zimowe 2018 rok
akumulator 2021 rok
przebieg 157000 mil