Witam serdecznie. Mam złożony problem z moim PT. Przez długi czas stał uszkodzony - nie odpalał. Przeszedł przez ręce kilku mechaników. W końcu któryś z kolei zdołał go uruchomic - uszkodzony komputer. Stwierdził, że należy również wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów. Samochód przejechał od tamtej pory ok. 1000 kilometrów i pojawiły się problemy ze skrzynią biegów. Można było jechać maksymalnie 100km/h, zapalał się check engine. W końcu biegi przestały "chwytać". Aktualnie skrzynia działa tylko krótko po odpaleniu na zimno, później brak reakcji. Dodam, że stan oleju w skrzyni jest mocno zawyżony. Stan oleju jest taki sam na zimno i ciepło. Jakieś pomysły?
Automatyczna skrzynia biegów nie reaguje
Started By
Bezimienny Gość.Isleofman_*
, 07 mar 2023 16:57
5 odpowiedzi w tym temacie
#1 Bezimienny Gość.Isleofman_*
Napisano 07 marca 2023 - 16:57
Napisano 08 marca 2023 - 11:05
Stan oleju sprawdzasz na odpalonymi silniku czy zgaszonym ? Błędy z kluczykowania jakieś wyskoczyły ?
#3 Bezimienny Gość.Isleofman_*
Napisano 08 marca 2023 - 14:39
Sprawdzałem na zimnym i potem po ok. 10 minutach na odpalonym. Stan nie zmienił się. Dziś wieczorem sprawdzę błędy i dam znac
#4 Bezimienny Gość.Isleofman_*
Napisano 08 marca 2023 - 21:46
Sprawdziłem metoda kluczykowa - wyskakuje błąd P0700
Napisano 09 marca 2023 - 06:49
Na 99% sterownik skrzyni ( pod lewą przednią lampą w nadkoli ) a 1% zostawiam na przewody.
#6 Bezimienny Gość.Isleofman_*
Napisano 09 marca 2023 - 07:41
Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze zastanawiam się, czy skrzynia w takim przypadku nie powinna przejść w tryb awaryjny? Miałem tak kiedyś, gdy walnął elektrozawór...