Dołączam z moim PT do Was. Kilka informacji na dobry początek jest to 2001r, przebieg 201tys km, 2.0M, auto jest 8 lat w PL sprowadzone z Francji, przez ten czas zrobił u nas ok 7tys km ponieważ był spełnieniem marzeń, które miało być w garażu i to był cel sam w sobie , w wolnych chwilach był sukcesywnie dopieszczany tj. m.in. konsternacja podwozia, zawieszenia, rozebrany i wyczyszczony układ hamulcowy oraz cała masa technicznych detali. Auto odkupiłem, właściwie nie wymagające absolutnie żadnych poważnych nakładów finansowych, do tej pory z uwagi na bardzo duży pobór oleju wymieniłem zawór PCV i przewód odmy ponieważ zawór wyglądał na ten z pierwszego montażu, a przewód to był kawałek elastycznego wężyka. Problem po tym zabiegu się ustabilizował i po 1000km pobór właściwie jest nie do zauważenia na bagnecie. Teraz czeka nas uszczelnienie wybieraka skrzyni ponieważ sączy się olej z góry skrzyni. PT jest bardzo zadbany, również w środku nie wykazuje nadmiernego zużycia, świeży, czysty, zachęcający o to, aby dbać o niego dalej i cieszyć się z przyjemności jaką sprawia jazda nim. Tym bardziej, że auto jest bezwypadkowe i bezkolizyjne. Obecnie podzielę się jednym zdjęciem, ponieważ w wolnej chwili będę robił korektę lakieru i chcę pokazać go w całości po tym zabiegu.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach.
Marcin
Załączone pliki
Użytkownik _marcinw edytował ten post 24 March 2024 - 15:23