Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Przerywacz Kierunkowskazów i Przełącznik Zespolony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kajiya

Kajiya

Nowy użytkownik

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.2 CRD M
  • Imię:Kamil

Napisano 11 November 2024 - 17:41

Spalił mi się przełącznik zespolony. Zanim się połapałem co się działo i zrzuciłem klemę to minęło z 10 minut i uszkodzenia były zbyt duże by był do odratowania. Dokopałem się do starych tematów na forum, które pozwoliły zdiagnozować problem. Udało mi się dorwać nową część zamawianą ze stanów. Po wymianie niby wszystko ok ale tylne światła przeciwmgielne nadal czasem się załączają podczas wrzucania kierunkowskazów.

Pytanie brzmi - skoro zdechł przełącznik to pewnie wysiadł również przerywacz kierunkowskazów i to on powoduje problem więc rozwiązaniem będzie jego wymiana - czy może jakimś cudem stary przerywacz jest dobry ale nie jest kompatybilny z nową częścią i dlatego świruje? Z uwagi na koszta wymiany przerywacza wolałbym wiedzieć przed zakupem, że muszę go wymienić niż po zakupie mieć to samo, jeśli miałoby się okazać, że to ten nowy przełącznik zespolony nie chce z przerywaczami współpracować.

Załączam zdjęcia oryginalnej części (dwie ikonki świateł na manetce i nr części vs nówka z jedną ikonką i bez numerów). Może pomoże rozsądzić który trop jest właściwy.

Załączone pliki

• Załączony plik  c1.jpg   32.25 KB   1 Ilość pobrań
  • Załączony plik  c2.jpg   33.48 KB   0 Ilość pobrań

#2 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 12 November 2024 - 07:46

To przełącznik do wersji z USA bez halogenów tył na Europę  - masz tylko halogeny przód , przerywacz bez znaczenia na twoją bolączkę , problem jest nadal w przełączniku zespolonym jest uszkodzony . Nie staram się ich kupywać dla klientów bo są fatalnej jakości w stosunki do oryginalnego przełącznika i przełącznik po regeneracji wytrzymuje dużo dłużej jak te zamienniki . 

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 November 2024 - 07:47

• Kajiya lubi to

#3 Kajiya

Kajiya

Nowy użytkownik

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 12 November 2024 - 10:39

To przełącznik do wersji z USA bez halogenów tył na Europę  - masz tylko halogeny przód , przerywacz bez znaczenia na twoją bolączkę , problem jest nadal w przełączniku zespolonym jest uszkodzony . Nie staram się ich kupywać dla klientów bo są fatalnej jakości w stosunki do oryginalnego przełącznika i przełącznik po regeneracji wytrzymuje dużo dłużej jak te zamienniki . 

Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Czyli wygląda, że kupienie sprawnej, ale pasującej, używki byłoby lepsze niż nowy zamiennik. Mój oryginał obawiam się, że nie będzie już do odratowania ale chętnie bym to sprawdził jeśli nadal zajmujesz się takimi rzeczami?

#4 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 12 November 2024 - 11:07

Tak cały czas regeneruje
  • Kajiya lubi to

#5 Kajiya

Kajiya

Nowy użytkownik

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano wczoraj, 23:01

Tak cały czas regeneruje

Super info. Skontaktuję się w takim razie w wiadomości prywatnej.