Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Różnice w silnikach benzynowych 2,0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Junior1991

Junior1991

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A
  • Imię:Daniel

Napisano wczoraj, 15:35

Witam, 

nie znalazłem podobnego wątku przez opcje szukaj dlatego postanowiłem założyć nowy temat. 

Chciałbym się podpytać bardziej doświadczonych użytkowników PT w temacie silników 2,0 benzyna.

Moja mama posiada taki wóz z silnikiem 2,0 z 2000r  i silnik odmówił posłuszeństwa. Zakupiliśmy drugi taki silnik, który zdecydowałem się przełożyć ponieważ sam majsterkuje przy swoich samochodach.    

Zauważyłem taką różnice miedzy silnikiem który był w samochodzie a tym zakupionym że gdzie indziej jest czujnik obrotów wału korbowego ale wtyczki są takie same. 

Włożyłem silnik do samochodu lecz tak jakby zapłon był źle ustawiony choć wiem że jest on sterowany elektronicznie. Silnik kręci ale strzela w dolot czasem jakby punkt zapłonu był nie w tym miejscu. Czy może być to przyczyna że silnik jest jakby trochę nowszy twierdze tym że gdzie indziej jest czujnik obrotów wału?

Dodam że iskra jest i paliwo idzie ale samochód nie odpala :(