Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Awaria poduszek powietrznych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 lidia.markiewicz-k

lidia.markiewicz-k

Nowy użytkownik

• Użytkownicy

Napisano 18 July 2025 - 16:50

Dzień dobry. Czy ktoś mógłby podać schemat elektryczny do instalacji poduszek powietrznych lub całego samochodu? Wyskakuje mi błąd B212c moduł poduszek powietrznych. Problem dotyczy PT Cruiser polift

Wysłane z mojego moto g34 5G przy użyciu Tapatalka

#2 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:1.6
  • Imię:Andrzej

Napisano 19 July 2025 - 10:54

Dzień dobry. Czy ktoś mógłby podać schemat elektryczny do instalacji poduszek powietrznych lub całego samochodu? Wyskakuje mi błąd B212c moduł poduszek powietrznych. Problem dotyczy PT Cruiser polift

schemat polifta  to prawie 9 tys stron , każdy elektryk ogarnie bezproblemowa po podłączeniu komputera diagnostycznego - bez niego i tak nic nie zrobisz w polifcie . A błąd który podajesz dotyczy problemu z zasilaniem modułu ORC (sterownik airbag)  i jest podawany przez moduł TIPM pod maską ( moduł bezpieczników i sterowania elektroniką ) przy kielichu i tu trzeba szukać problemu . 

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 19 July 2025 - 10:54

• lidia.markiewicz-k lubi to

#3 Szymek_T

Szymek_T

Zwolennik

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2007
  • Silnik:2.4 A
  • Imię:Szymon

Napisano 19 July 2025 - 19:57

Miło byłoby, gdybyś się przywitała ze społecznością, napisała kilka słów o sobie a nie chwilę po rejestracji zadajesz pytania (Doktorze, wielki ukłon, że chciało Ci się odpowiadać ;)) i oczekujesz gotowych rozwiązań.

Odsyłam do  => https://ptclub.pl/fo...ałogą-ptclubpl/

Pozdrawiam :d

• andmis lubi to