Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Pudernica faluje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pitkowechucherko

pitkowechucherko

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:1.6
  • Imię:Zosia

Napisano 07 września 2025 - 21:22

Hej! Mam problem z moim 1.6, w gazie. Przedlift. Ostatnio zaczęła falować, jeśli chodzi o obroty. Dziś w ciągu 4/5 godzin 2 razy, za każdym razem przy odpaleniu. Gdy dodaje gazu na 5tysięcy obrotów jedzie normalnie. tzn. ja dodaje zaraz po odpalniu, potem już normalnie wszystko. Gdy falują obroty, to nie ma mocy i jedzie po woli. Błąd z czujnikiem hamulca- mimo wymiany na nowy ponad 6 mies temu, o mieszance zbyt bogatej to mam od zawsze. Mógłby ktoś pomóc? Dziękuję i Pozdrawiam.

#2 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2025
  • Silnik:MG ZS Hybrid
  • Imię:Andrzej

Napisano 12 września 2025 - 15:54

Czujnik hamulca ? jest procedura jego wymiany i zablokowania trzpienia po regulacji , co do falujących obrotów to temat rzeka w 1.6 może być wszystko od cewki i świec po pęknięty kolektor wydechowy lub niesprawna przepustnice - Zosiu silnika nie wolno gazować po odpaleniu do 5 tys obrotów powinien popracować do nabrania temperatury pracy lub chociaż z 2-3 minuty pochodzić na w miarę nie dużym obciążeniu .

• pitkowechucherko lubi to

#3 pitkowechucherko

pitkowechucherko

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:1.6
  • Imię:Zosia

Napisano 13 września 2025 - 23:20

Dzieki. 24 mam mechanika. Dziś piorun migał. Bład p2107 procesor modułu sterowania przepustnicą… chyba te wtyczki durne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czujnik hamulca wymieniony z pół roku temu. W/w piorun pojawił się gdy zahamowałam dość gwałtownie na światłach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk