Poznałem, poznałem - tylko zaniemówiłem ze wzruszenia...
ufffff dzięki
Napisano 18 August 2016 - 10:01
Poznałem, poznałem - tylko zaniemówiłem ze wzruszenia...
ufffff dzięki
Napisano 18 August 2016 - 10:28
ufffff
dzięki
Napisano 23 August 2016 - 11:38
ja się wybieram dopiero we wrześniu na urlop - kierunek polskie morze
Napisano 03 October 2016 - 11:22
a mi może uda się ustrzelić jakeś last minute na koniec października - celuje w Majorke, Teneryfe i może Rhodos.
Napisano 03 October 2016 - 11:29
a ja wczoraj wróciłem z małego urlopu w górach
Napisano 03 October 2016 - 11:52
Tydzień temu powrót z Hiszpanii ,pogoda dla nas -bez upału
Napisano 03 October 2016 - 11:58
a ja wczoraj wróciłem z małego urlopu w górach
Piotrze gdzie byłeś? Bo ja też wczoraj wracałem z weekendowego spotkania klasowego które mieliśmy w Szklarskiej.
Napisano 03 October 2016 - 12:00
Piotrze gdzie byłeś?
Pieniny i Gorce
Napisano 20 October 2016 - 14:57
Pieniny i Gorce - piękne miejsce
Użytkownik bonos edytował ten post 20 October 2016 - 14:58
Napisano 21 October 2016 - 12:58
Pieniny Szczawnica piekne miejsce byłem 2-4 września.teraz w weekend listopadowy wybieram się do Karpacza.
Napisano 21 October 2016 - 15:02
Napisano 21 October 2016 - 20:45
Góry piękna sprawa ale najlepiej po wysokim sezonie jak już jest mniejszy ruch.
to za rok znowu góry?
Napisano 24 November 2016 - 12:36
Góry są świetne, Karpacz - piękna okolica
Napisano 24 November 2016 - 12:51
Taa, piękne.
Ino trza chodzić i chodzić.
Piwo drogie na Śnieżce to trza nosić i nosić.
Potem nagle nie ma drzew i kibelek w spodku 3 zł.
Z powrotem zbieramy puszki to się zwróci ;P
Napisano 29 November 2016 - 16:30
Napisano 28 December 2016 - 12:58
zgadzam się, Karpacz to piękna okolica
Napisano 01 February 2017 - 14:00
Co prawda nie na wakacje, ale na długi czerwcowy weekend (15-18) poszukuję fajnej miejscówki dla 14 osób, do 300 km ode mnie. Ktoś coś podpowie? Oczywiście żeby nie było super drogo, ale pokoje z łazienkami konieczne. Myślałam o okolicach Żywca i tu uśmiech do Beni i Krzysia Może coś ktoś zaproponuje.
Użytkownik Dorka edytował ten post 02 February 2017 - 13:00
Napisano 01 February 2017 - 14:42
Może nie będę oryginalny, ale na taki krótszy strzał proponuję Beskid Śląski - Wisłę, gdzie bywam regularnie, a i w tym roku planuję dłuższe weekendy w maju i wrześniu. Poza sezonem narciarskim nie ma tam co robić przez dłuższy czas, ale na krótki wypad ta urokliwa miejscowość jest moim zdaniem wprost idealna. Jest gdzie połazić, przy odrobinie szczęścia można trafić ciekawy koncert w amfiteatrze, można wjechać kolejką na Czantorię w Ustroniu, skorzystać z nowej kolei linowej Skolnity w samym centrum lub wybrać się na objazdową wycieczkę po okolicy kolejką drogową, która na stację końcową tuż przy wiślańskim rynku. Poza tym jest to fajna baza do wypadu do Szczyrku, Koniakowa czy nawet Cieszyna.
Jeśli chodzi i nocleg to bywam w dawnym PRL-owskim flagowym ośrodku wypoczynkowym Krokus (ul. Górnośląska), który z racji swojego malowniczego usytuowania góruje na Wisłą. Obecnie obiekt jest w prywatnych rękach i oferuje bardzo przyzwoite warunki za niegłupie pieniądze. Pomimo tego, ze jego obecny status to hostel, Krokus ma wyremontowane estetyczne pokoje i bardzo ładne czyste oraz obszerne łazienki w dużych pokojach z tarasami z widokiem na Wisłę. Na miejscu bezpłatny parking, zabiegi lecznicze (jeszcze w ubiegłym roku przynajmniej były) i baza gastronomiczna z bardzo smacznymi posiłkami (śniadania w cenie pokoju, można dokupić obiadokolację).
Jedyny ewentualny mankament to podejście. Trzeba się trochę na machać w górę i w dół, bo Krokus to chyba najwyżej położony w Wiśle ośrodek, ale nie po to człowiek przecież jedzie aby tylko siedzieć na d... Polecam
Napisano 01 February 2017 - 16:20
Napisano 02 February 2017 - 13:00
Dziękuję za namiary.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
PT na lawecie... czyli wakacje Precjozki. |
Offtopic | Precjozka |
|
![]()
|
|
Wakacje |