Wymiana uszczelki pod głowicą
Napisano 05 listopada 2011 - 14:44
Napisano 05 listopada 2011 - 15:15
#43 Bezimienny Gość.Trykacz_*
Napisano 06 listopada 2011 - 07:52
Wymiany uszczelki i rzeczy z tym związanych będę dokonywał w serwisie u znajomego, który 20 tys. km temu (czyli po zakupie) wymieniał mi rozrząd bez wyjmowania motoru. Byłem po prostu ciekawy, jak się sprawa ma z uszczelką.
Napisano 06 listopada 2011 - 14:14
Jeśli Twój mechanik poradził sobie z wymianą rozrządu bez wyciągania silnika ( a wyciąga się go tylko dlatego, żeby był łatwiejszy dostęp do wszystkich ustawień) to bez problemu wymieni uszczelkę na zamontowanym w aucie silniku.
#45 Bezimienny Gość.unis_*
Napisano 26 października 2019 - 18:51
Hej. zerwałem gwint świecy. Czy do zdjecia głowicy potrzebny jest kanał ? Inaczej pewnie nie wyjme gwintu. Próbowałem z przecinakiem
Napisano 27 października 2019 - 04:34
Napisano 27 października 2019 - 07:06
Hej. zerwałem gwint świecy. Czy do zdjecia głowicy potrzebny jest kanał ? Inaczej pewnie nie wyjme gwintu. Próbowałem z przecinakiem
przecinakiem się nie da - wezwij ludzi od takiej roboty - to się opłaci. wykręcanie urwanych świec i wtryskiwaczy. naprawią bez zdejmowania głowicy.
Napisano 13 października 2020 - 12:52
czy mogę poprosić ?? zabieram sie powoli również za wymianę uszczelki , jeśli to nie problem to poproszę na maila
adam04s10@gmail.com
Będę wdzięczny
Jak by co to mam całą specyfikacje serwisową do 1,6 2,0 2,4 l w razie co podeśle poszczególne wątki. Całość prawie 2000 stron.