Witam wszystkich!
Jestem nowym urzytkownikiem i mam pytanie:
Przymierzam się do zakupu pt cruisera 2007 rok i 2,4 benzynka przebieg 14000km w automacie z USA.
Cena atrakcyjna 38000pln. auto po małej stłuczce ale pięknie zrobione ( właściciel ma zdjęcia z przed naprawy ) przednia szyba do wymiany ( pękła podczas jazdy tak twierdzi właściciel ). Jaki koszt szyby nie wiem ale będę starał się aby to on wymienił.
Moje pytanie dotyczy blachy czy jest ocynkowana i czy są problemy z korozją?
I czy w tym silniku trzeba wymieniać rozrząd jesli tak to jaki może być koszt?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
przymierzam się do kupna pt cruisera 2007rok 2,4 benzynka
Started By
Bezimienny Gość.rafal_*
, 28 wrz 2008 20:32
4 odpowiedzi w tym temacie
#1 Bezimienny Gość.rafal_*
Napisano 28 września 2008 - 20:32
Napisano 28 września 2008 - 22:28
Jeśli ma zdjęcia to super. Moze wrzucic tutaj na forum, to sprobujemy ocenic.
Cena nowego Chryslera PT Cruisera na rynku amerykanski w wersji LX to 15970$, w wersji Toruing 19785$, a w wersji Limited 23515$...
Po drugie pamietaj, ze amerykanie tak maja ze sprzedaje Ci kompletnego zloma sami twierdzac ze to jest auto w super stanie. Mam nadzieje ze auto z 2007 jest w dobrym stanie.
Co do przerobek wiec na pewno lampy musza byc asymetryczne, w ameryce sa symetryczne. Musza miec homolacje na Europe, tak samo tył. Światło kierunkow musi byc pomaranczowe.
No niestety rozrzad trzeba wymieniac. Masz o tym w dziale Technicznie -> Wymiana rozrzadu.
Kolejna sprawa to licznik w milach, jesli Tobie to nie przeszkadza to dobrze.
Cena nowego Chryslera PT Cruisera na rynku amerykanski w wersji LX to 15970$, w wersji Toruing 19785$, a w wersji Limited 23515$...
Po drugie pamietaj, ze amerykanie tak maja ze sprzedaje Ci kompletnego zloma sami twierdzac ze to jest auto w super stanie. Mam nadzieje ze auto z 2007 jest w dobrym stanie.
Co do przerobek wiec na pewno lampy musza byc asymetryczne, w ameryce sa symetryczne. Musza miec homolacje na Europe, tak samo tył. Światło kierunkow musi byc pomaranczowe.
No niestety rozrzad trzeba wymieniac. Masz o tym w dziale Technicznie -> Wymiana rozrzadu.
Kolejna sprawa to licznik w milach, jesli Tobie to nie przeszkadza to dobrze.
Napisano 29 września 2008 - 06:31
Hej! Mam ten sam rocznik, też z USA i też po małej stłuczce Podstawa to CARFAX - weź od sprzedawcy nr VIN i kup raport (na allegro kilkanaście złotych). Ja rozrządu nie robiłem, nie mam cienia wątpliwości co do przebiegu, a nadgorliwość gorsza od faszyzmu ;P
Napisano 30 września 2008 - 21:06
a ta szyba pekla po naprawie auta dobrze rozumiem Jesli auto wyjechalo od lakiernika i po kilku tygodniach peka szyba przednia to chyba raczej nie jest tak dobrze zrobiony bo karoseria musi baaaardzo mocno byc ponaciogana skoro szyby pekają. pamietajcie ze najmniejsza stluczka przy naszej karoserii w PT cruiser to prawidłowo szrot powinien czekac na autko - to jest bardzo nietypowa samonosna karoseria i przy najmniejszym uderzeniu czesc uderzenia ma obowiozek pochłonąc dach i podłoga, nawet jesli tego nie widac i auto jest na ramie "niby" proste to przy poruszaniu sie moze wykazywać bardzo duze zmiany w plycie podlogowej.
Napisano 01 października 2008 - 13:30
nie chciałbym tu demonizować, ale fakt że szyba sama pękła może świadczyć o napięciu w karoserii..
Mój tam też miał jakąś przeszłość, ale jeździ prosto... pewność można mieć tylko będąc posiadaczem auta od nowości
Mój tam też miał jakąś przeszłość, ale jeździ prosto... pewność można mieć tylko będąc posiadaczem auta od nowości