Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

kontrolka otwartego bagażnika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bezimienny Gość.ncode_*

Bezimienny Gość.ncode_*
  • Guests

Napisano 15 listopada 2010 - 22:28

Witam wszystkich.
Czy działa Wam kontrolka otwartej klapy bagażnika ?? Jeżeli tak to czy ktoś wie jaka tam jest żarówka czy dioda, i w razie gdyby to nie była kwestia żarówki gdzie znajduje się czujnik w bagażniku ?? Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale również nie zapala się podświetlenie bagażnika podczas otwierania bagażnika, a tam żarówka jest sprawna bo jak otworzę obojętnie które drzwi boczne to się ona zapala z podświetleniem wewnętrznym samochodu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

#2 scoroop

scoroop

PT MC

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 Limited

Napisano 16 listopada 2010 - 08:37

jezeli zapala Ci sie zarowka w bagazniku przy otwarciu drzwi bocznych, a przy otwarciu klapy nie, a rownoczesnie nie zapala Ci sie lampka na desce to wg mnie prawie na pewno to czujnik. nie wiem czy tam jest jakis wciskajacy sie plastikowy dynks? nigdy nie zwrocilem na to uwagi jak to w pitim dziala... poczekaj na specow, ale ja bym nie szukal przyczyny w desce rozdzielczej tylko w czujniku.

#3 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:1.6
  • Imię:Andrzej

Napisano 16 listopada 2010 - 09:15

Swich umiejscowiony przy zamku pokrywy , zdejmij osłonę będzie widoczny i kable od niego.
Zblokuj na krótko , jeśli nic się nie zaświeci wiązka w przelotce od klapy do sprawdzenia .