felgi obcierają o zaciski
Started By
Bezimienny Gość.mgrob1_*
, 26 lis 2010 16:50
10 odpowiedzi w tym temacie
Bezimienny Gość.mgrob1_*
Napisano 26 listopada 2010 - 16:50
Po wymianie klocków i po założeniu (prawie ) felg 15" z zimówkami okazało się że obcierają o zacisk hamulca. Czy są dostępne dystanse??? Czy trzeba zamawiać u ślusarza?? Oczywiście felga miała być oryginalna od PT!!
Napisano 26 listopada 2010 - 16:58
mgrob1,
Masz felgi o niewłasciwym ET (właściwe 36.5) ,prawdopodobnie od innego chryslera - przy prawidłowym ET nie potrzeba żadnych dystansów .
Felgi możesz załozyć z mniejszy ET w przedziale 35-31 będzie szerszy roztaw kół oraz bezproblemowo z montażem i prowadzeniem auta.W takim rozmiarze sa felgi od Golfa4 ,Skoda Octawia I i Audi A3 15" J6 5x100 ET31
Masz felgi o niewłasciwym ET (właściwe 36.5) ,prawdopodobnie od innego chryslera - przy prawidłowym ET nie potrzeba żadnych dystansów .
Felgi możesz załozyć z mniejszy ET w przedziale 35-31 będzie szerszy roztaw kół oraz bezproblemowo z montażem i prowadzeniem auta.W takim rozmiarze sa felgi od Golfa4 ,Skoda Octawia I i Audi A3 15" J6 5x100 ET31
Napisano 26 listopada 2010 - 22:47
felga felga ale andreas juz ci wyjasnil ja ci dodam kalkulator na opony:
http://www.opony.com...amienniki-opon/
http://www.opony.com...amienniki-opon/

Bezimienny Gość.mgrob1_*
Napisano 28 listopada 2010 - 19:59
Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/dy... ... 19027.html
Mam nadzieje że będzie działało. Rok temu felgi pasowały, ale pojawiły sie nowe klocki i jest problem. A szkoda mi kupować nowe felgi. Oczywiście koszty....
http://allegro.pl/dy... ... 19027.html
Mam nadzieje że będzie działało. Rok temu felgi pasowały, ale pojawiły sie nowe klocki i jest problem. A szkoda mi kupować nowe felgi. Oczywiście koszty....
Napisano 28 listopada 2010 - 20:10
Myślę, że taki dystans może pomóc, jednak spróbuj poszukać takie dystanse, które będę miały otwór centrujący 57, czyli taki jak jest w naszych pitkach.
Zakładając te z ogłoszenia , czyli o otworze centrującym 74mm, nie zamocujesz dystansu centralnie po środku.
Może się zdarzyć, że będziesz miał bicie w kołach podczas jazdy , lub z powodu zmiany środka ciężkości piasty, mogą łożyska kół dostać zbytnio po d.....e
Ale to takie moje poglądy.
Zakładając te z ogłoszenia , czyli o otworze centrującym 74mm, nie zamocujesz dystansu centralnie po środku.
Może się zdarzyć, że będziesz miał bicie w kołach podczas jazdy , lub z powodu zmiany środka ciężkości piasty, mogą łożyska kół dostać zbytnio po d.....e

Ale to takie moje poglądy.
Bezimienny Gość.mgrob1_*
Napisano 28 listopada 2010 - 21:51
Dzięki za cenną uwagę. Znalazłem 5mm, 5x100, 57.1 mm Sprawdzę czy 5mm to nie za dużo.
Napisano 28 listopada 2010 - 21:53
5 mm to nie będzie za dużo, powinno byc w sam raz

Napisano 30 listopada 2010 - 16:52
Te tulejki z allegro to nadają się do wieś tuningu bo tulejka aby zapewnić bezpieczeństwo musi centrować felgę a otwór centrujący felgi musi opierać się na tulejce. A z allegro felga trzyma się tylko na śrubach co nie zapewnia bezpieczeństwa. Ja proponowałbym odwiedziny u tokarza i dorobić pieścienie dystansowe.
Napisano 30 listopada 2010 - 18:42
jesli na srubach, to kiszka
musi byc centrowanie na wystepie,,,,,,,,,,,,
ze cos takiego sprzedaja, kiszka!
musi byc centrowanie na wystepie,,,,,,,,,,,,
ze cos takiego sprzedaja, kiszka!
Bezimienny Gość.mgrob1_*
Napisano 02 grudnia 2010 - 10:52
Dystanse zamontowane. Grubość 5mm, otwór centrujący 57.1 mm - podobno są do VW/Audi, stalowe porządnie wykonane, a cena 9,99 zł/szt!!!!Wszystko ok. zero bicia czy ściągania w trakcie hamowania.
Napisano 02 grudnia 2010 - 19:16
od vw i skody pasuja jak najbardziej, cena za komplet przystepna...