Stuki z tyłu
Napisano 10 January 2011 - 18:21

Napisano 10 January 2011 - 21:11
Bezimienny Gość.jerzy maciej_*
Napisano 10 January 2011 - 21:54
Napisano 10 January 2011 - 22:05
Taka ciekawostka parę lat temu u brat w Tico ściągnął relingi z dachu.Potem założył je z powrotem.Pojawił śię dżwięk jakby poszło łożysko w kole i też wydawało śię ,że dżwięk pochodzi z tamtąd.Nic z tych rzeczy po jakimś czasie doszliśmy do tego,że relingi zamątował dosłownie 3 mm obok i to dawało taki dżwięk.

Napisano 10 January 2011 - 22:28
Miałem podobny przypadek jak ty też mi coś tłukło nie miłosiernie z tyłu nic na szarpakach nie wychodziło , na bujanie równierz.Problemy robiły2 elementy aż sam sie pozniej z tego smiałem:
1.tylnia lamapa wyskoczyła z zatrzasku i tłukła na dołach ,długo tego szukałem trafiłem przypadkiem jak myłem samochód i ręka dotknąłel lampy -a ona sie rusza z jednej strony
2-rura od wlewu paliwa uderzała o plastyki i przenosiło rezonans na cała karoserie , odciągnąłem zaciskiem o centymetr głębiej i tył zrobił sie cichy.
Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 10 January 2011 - 23:12
tylnia lamapa wyskoczyła z zatrzasku i tłukła na dołach ,długo tego szukałem trafiłem przypadkiem jak myłem samochód i ręka dotknąłel lampy -a ona sie rusza z jednej strony
to jest bardzo prawdopodobne mi to samo zdarzyło się dwa lata temu,tylko ,że mnie wtedy żona woziła w bagażniku,a ja słuchałem co za cholerstwo stuka
http://ptclub.pl/viewtopic.php?t=432
Napisano 10 January 2011 - 23:37
Napisano 12 January 2011 - 21:20

jaśmina
u mnie jest to "pusty stukot"zaczynał drżec jak dzwonek rowerowy
andreeas7
zacznę od tego2-rura od wlewu paliwa uderzała o plastyki i przenosiło rezonans na cała karoserie , odciągnąłem zaciskiem o centymetr głębiej i tył zrobił sie cichy.
jeszcze raz wszystkim dzięki.
Napisano 15 January 2011 - 09:39