Trzeszcząca szyba
Started By
vette78
, 04 Nov 2008 21:58
29 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 September 2010 - 06:38
Miałem podobne objawy trzaski przedniej szyby - winny był lewy zaczep maski (minimalny luz na zamkniętej masce góra -dół) rezonans w czasie jazdy przenosił się na szybę i trzeszczała.
Napisano 25 September 2010 - 18:40
Ja tam daję głośniej radio
i też pomaga

Napisano 25 September 2010 - 19:18
hehe u mnie tez cos dziwnie slychac z podszybia, tzn tak jakby ktos delikatnie pukal paznokciami w deske, i nie moge zlokalizowac co to. Efekty te pojawiaja sie losowo.
Napisano 12 December 2011 - 19:24
A tą uszczelke popryskać z przodu w szybie od wewnątrz czy od zewnątrz? U mnie tez trzeszczy i to tak ze radio czasami nie pomaga...szlag mnie trafia

Napisano 12 December 2011 - 21:54
medyk01, od zewnatrz, po bokach wzdluz uszczelki, wpsiknac miedzy szybe a uszczelke. Najlepiej silikon w spreyu. Choc sam jeszcze w koncu nie robilem tego, ale albo sie przyzwyczailem, albo ucichlo z deczka, wiec odpuscilem. Niemniej i tak bede musial to zrobic.
Napisano 13 December 2011 - 11:06
tak z czystej ciekawosci czy auta przedliftowe maja szybe na uszczelce czy na kleju?

Napisano 13 December 2011 - 16:27
miecio,
Zarówno przed jak i po lifcie szyba jest klejona
uszczelka ma tylko charakter wizualny i w efekcie koncowym po jakimś czasie zaczyna skrzypieć obcierając o szkielet nadwozia(słupki i rant dachu)
Zarówno przed jak i po lifcie szyba jest klejona

Napisano 13 December 2011 - 17:42
Dzięki Marcinie
Musze to zrobić bo scyzoryk w kieszeni mi sie otwiera jak jade tym samochodem przez ten dzwiek... hehe

Napisano 14 December 2011 - 01:35
tak pytam bo kolega knott jakos mi mwil ze szyba jest w przedlifie tylko na uszczelce a nie klejona co mi sie wydawalo ze to nie jest prawda, ale coz teraz juz wiemy, a tak na marginesie to mi wymieniali w autoryzowanym serwisie szybe przednia po odprysku kamienia na drodze.... i ostatnio jechalem i slysze ze cos zgrzypi po prawej stronie na dole na podszybiu, to malo co mi gula nie wyskoczyla,............ale sie okazalo ze "gwizdek w kolanku" a scislej samo kolanko ledwo ledwo opiera sie o szybe wlasnie, po wymianie szyby koordynaty sie zmienily i stad te odglosy.... 
dla jasnosci to to kolanko wlasnie stukalo, bo juz nie stuka....
a
a tak jeszcze z czystej ciekawosci czy szuba orginalna ma baze do wklejenia lusterka? cczy lusterko wsteczne jest wklejane "na zywca"???

dla jasnosci to to kolanko wlasnie stukalo, bo juz nie stuka....

a tak jeszcze z czystej ciekawosci czy szuba orginalna ma baze do wklejenia lusterka? cczy lusterko wsteczne jest wklejane "na zywca"???
Napisano 14 December 2011 - 13:17
Troche nie na temat ale czy te kolanka od głośników duzo dają w jakości dzwięku? Co do lusterka to powinna miec ta baze.