Podczas włączania wstecznego biegu nie zawsze pika
Bezimienny Gość.ncode_*
Napisano 01 listopada 2011 - 10:34
Mam problem, taki jak w temacie. Podczas włączania wstecznego biegu nie zawsze mam sygnał dźwiękowy. Nie ma reguły na działanie, po prostu raz pika a raz nie. Czy ktoś może miał podobny problem lub ma jakieś pomysły na jego rozwiązanie. Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 01 listopada 2011 - 10:36
Bezimienny Gość.kamiś_*
Napisano 01 listopada 2011 - 10:49
Witam
Mam problem, taki jak w temacie. Podczas włączania wstecznego biegu nie zawsze mam sygnał dźwiękowy. Nie ma reguły na działanie, po prostu raz pika a raz nie. Czy ktoś może miał podobny problem lub ma jakieś pomysły na jego rozwiązanie. Z góry dziękuje za pomoc.
Sprawdz czy jak nie pika to moze tez nie swieci? Ja to przerabialem, mi wogole nie pikal i nie swiecil okazalo sie ze czujnik wstecznego szwankuje.Pozniej czujnik dostal troche wilgoci i raz pikal i swiecil a raz nie.W koncu przy wymianie oleju stwierdzilem ze pora go wymienic na nowy, bo juz nie bylo zadnej reakcji i mechanik stwierdzil ze calkiem juz padl.Nie znalazlem zamiennika i orginalu tez nie. Wiec wsadzilem ten niedzalajacy.W domu napsikalem WD40 ile sie dalo i dziala do tej pory:)
Prosze doradzać mądrze bez chałatury czujnik się wymienia i jest dostępny na każdym serwisie chryslera - ten czujnik pracuje w gorącym oleju skrzyni !!! i WD40 nie jest tu wskazane : andreeas7
Napisano 01 listopada 2011 - 11:17
Bezimienny Gość.ncode_*
Napisano 01 listopada 2011 - 13:39
Napisano 01 listopada 2011 - 17:00
Napisano 01 listopada 2011 - 17:19
W dieslach wsteczny włącza się tak jak jedynkę , tylko trzeba bardziej docisnąć dźwignię do fotela kierowcy.

Bezimienny Gość.ncode_*
Napisano 11 listopada 2013 - 13:57
Sprawdz czy jak nie pika to moze tez nie swieci? Ja to przerabialem, mi wogole nie pikal i nie swiecil okazalo sie ze czujnik wstecznego szwankuje.Pozniej czujnik dostal troche wilgoci i raz pikal i swiecil a raz nie.W koncu przy wymianie oleju stwierdzilem ze pora go wymienic na nowy, bo juz nie bylo zadnej reakcji i mechanik stwierdzil ze calkiem juz padl.Nie znalazlem zamiennika i orginalu tez nie. Wiec wsadzilem ten niedzalajacy.W domu napsikalem WD40 ile sie dalo i dziala do tej pory:)
Faktycznie WD40 pomogło.
Bezimienny Gość.azakowa_*
Napisano 14 listopada 2013 - 18:22
Napisano 14 listopada 2013 - 18:49
Napisano 14 listopada 2013 - 18:50
Napisano 14 listopada 2013 - 19:03

Bezimienny Gość.ncode_*
Napisano 14 listopada 2013 - 19:05

Napisano 14 listopada 2013 - 19:14
[ Dodano: 2013-11-15, 10:54 ]
Ten czujnik się wymienia a nie robi chałaturę z czyszczeniem WD40 czegoś co pracuje w oleju ATF+4
Andreas... kto mi to zrobi w Krakowie ???

Tu przecież nie ma żadnego mechanika od Pitusia...
Bezimienny Gość.pesymik_*
Napisano 15 listopada 2013 - 15:55
Napisano 15 listopada 2013 - 16:05
Nie ma czegoś takiego jak czujnik od pikania ? .Masz centralkę z komputerem i sygnalizatorem w liczniku , część czujników i funkcji jest monitorowana i przekazuje inf. do centralki a ta do sygnalizatora dżwiękowego w liczniku .
Jesli chodzi o sygnalizacje włączenia wstecznego to jest tylko jeden czujnik i z niego jest inf. przekazywana do centralki .

Bezimienny Gość.pesymik_*
Napisano 15 listopada 2013 - 16:15

[ Dodano: 2013-11-16, 19:13 ]
Operacja się udała ale pacjent nie przeżył.
Wd40 nie pomaga wiec odradzam. Przekonałem się wymiana czujnika to prosta sprawa tylko trzeba go mieć. Ale niestety to nie jedyny mój problem. Pojawiły się 2 błędy P0070 i P0100. No i P0703 ale ten chyba dotyczy czujnika który musze wymienić. Co to za błędy?