Witam, jest to mój pierwszy post w dziale technicznym....niestety w 11 letnim aucie... no wiecie, awarie są całkiem normalne.
Tzn. -Brak oświetlenia bagażnika
żarówka sprawdzona -działa
instalacja sprawdzona - feler! dwa przewody dochodzą do lampki - żółty jest + i czerwony jest + sprawdzane przy otwartej klapie bagażnika, zakładam, że wyłącznika krańcowego nie ma a wręcz jest nim zamek w klapie.
Pytanie:
Jak a raczej czym odpalana jest lampka bagażnika + czy -?

Oświetlenie bagażnika
Started By
FreeDy
, 15 lis 2011 21:38
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 listopada 2011 - 21:38
Napisano 15 listopada 2011 - 21:52
zawsze plus - drugi to masa - żarówkę masz tam t906 jakby coś
2 plusy? czym sprawdzałeś? miernikiem do masy czy neonówką? - czasem i tak świeci na masie podobnie jak przy Vcc+
bezpiecznik w kabinie ok jak rozumiem?
u mnie nie robiła ale magisterskim popukaniem ruszyła.... mogę jutro sprawdzić jak u mnie z przewodami...
2 plusy? czym sprawdzałeś? miernikiem do masy czy neonówką? - czasem i tak świeci na masie podobnie jak przy Vcc+
bezpiecznik w kabinie ok jak rozumiem?
u mnie nie robiła ale magisterskim popukaniem ruszyła.... mogę jutro sprawdzić jak u mnie z przewodami...
Napisano 15 listopada 2011 - 23:30
Panowie bez podniety : na lampke idzie stały plus z bezpiecznika nr 13 10A , minus zespolony z oswietleniem w kabinie z modułu Panel lamps Driv (zółty przewód) .W momencie braku wysterowania sygnałem otwarcia dzwi lub klapy bagaznika na zarówce bedą fizycznie dwa plusy .

Napisano 16 listopada 2011 - 06:28
andreeas7, to w takim razie trzeba szukać w module jak rozumiem? bo nie przerywa obwodu przy zamknięciu drzwi? to jest na jakimś przekaźniku zapewne, no bo jak inaczej hę?

Napisano 16 listopada 2011 - 19:45
Przegląd instalacji pomógł, połączenia sprawdzone wszystkie inne też, wypinanie - podpinanie pomogło oświetlenie działa dziękuję za zainteresowanie