Miałem propozycję zwiększenia tej mocy w warsztacie , który bawi się w mapowanie silnika. Po konsultacjach z naszym doktorkiem andreeas7, szybko z tego pomysłu zrezygnowałem.
Okazało się, że niedaleko mojego domu, znajduje się firma, która zajmuje się Chiptuningiem od 8 lat i jest znana nie tylko w naszym kraju, ale również w Europie w USA.
Chip tuning w ich wykonaniu, jest bezpieczny, bo można w każdej chwili odpiąć to urządzenie i silnik pracuje ponownie w fabrycznym ustawieniu.
Przejechałem się dziś moim autkiem, po zamontowaniu na próbę tego urządzenia.
Efekt jest niesamowity, autko przyspieszało już poniżej 2000obr/min i momentalnie obroty wzrastały do ponad 4000. Wyraźnie czuć było, że jest w nim moc.
Po zdemontowaniu tego urządzenia, jadąc do domu czułem się jakbym jechał na zaciągniętym ręcznym.
W ofercie na stronie sklepu, CHIPBOX COMMON RAIL do naszych CRD jest jeszcze w starej cenie 399zł ( która powinna zmienić się już niebawem) , ale urządzenie to można kupić za 299zł
Dla tych którzy chcieliby indywidualnie do swojego auta dopasować Chipa, można to urządzenie kupić za 700zł ( ja właśnie na takim indywidualnie programowanym dziś jeździłem)
Na razie jeszcze nie kupiłem tego chipa, ale po wakacjach z pewnością już na spot w Borach pojadę mocniejszym autem.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą tego sklepu.

http://www.tuningchip.pl/
Ciekawi mnie też ten elektroniczny system antykorozyjny