tu rozwazania o cipie do dizla,...
widze ale interesuje mnie jakie sa rezultaty w benzynie
Napisano 11 lipca 2015 - 15:14
tu rozwazania o cipie do dizla,...
widze ale interesuje mnie jakie sa rezultaty w benzynie
Napisano 11 lipca 2015 - 16:10
w benzynie to mapowanie,... ale nie tak do konca bo sa boksy ale czy to sie polaca??? koszt znaczny benzyne co by dobrze zrobic to kolo 2 to kolo 2 tysiaki
Napisano 11 sierpnia 2015 - 18:29
Witam
Ameryki pewnie nie odkryłem , ale chciałbym podzielić się informacją że sprawiłem pitkowi chipa od firmy z Legnicy.
I jestem zadowolony autko lepiej reaguje na pedał gazu , jakby lepiej się zbierał już poniżej 2000obr.
Napisano 11 sierpnia 2015 - 19:01
Powiedz Darku , który czy może ten podłączany pod wejście OBD II
Napisano 11 sierpnia 2015 - 19:06
czy może ten podłączany pod wejście OBD II
Darek przed kupnem rozmawiał ze mną i właśnie ten miał kupić. A ja jestem zadowolony z jazdy na tym chipie, Auto fajnie się zbiera poniżej 2 tyś obr co jest fajne jak np trzeba wyprzedzić tira.
Czasem jednak może zbyt szybko auto przyspiesza
Napisano 11 sierpnia 2015 - 19:27
Mam w takim razie mam pytanie jak Adamie poradziłeś sobie z miejscem umieszczenia tego "pudełeczka" bo chyba w końcu klamka zapadła na ten właśnie podpinany pod OBD2 choć już napaliłem się jak opisywałeś działanie tego Twojego pierwszego podpinanego przy silniku ,lecz nadmieniłeś w niedługim czasie o nadmiernym puszczaniu bąków przez pitka i to mnie wtedy powstrzymało natomiast ponoć przy tym modelu objaw ten nie powstaje a przy najmniej nie w takim stopniu więc czas go nabyć tym bardziej że powoli się do tego przygotowywałem niedawno przeczyszczony kolektor zawór egr więc troszkę więcej mocy może mu nie zaszkodzi B)
Napisano 11 sierpnia 2015 - 19:34
jak Adamie poradziłeś sobie z miejscem umieszczenia tego "pudełeczka"
Owo pudełeczko schowałem przy lewym słupku nad dźwigną którą podnosimy maskę silnika, tam jest taka mała półeczka jakby przygotowana na ten chip. Tylko trzeba podwiązać (najlepiej trytką ) przewody.
Napisano 11 sierpnia 2015 - 19:46
I wszystko jasne no proszę jak ja się do tego przygotowałem w tamtym tygodniu nakupiłem mnóstwo trytek z myślą uporządkowania przewodów od głośników i kabli antenowych i więcej mi ich zostało niż przewidziałem więc się jednak niebawem przydadzą
Napisano 11 sierpnia 2015 - 23:39
Taki offik !! ,,Trytki'' - u nas mówi się ,,krawatki " ;P
Napisano 12 sierpnia 2015 - 11:13
Tadeusz na pewno będziesz zadowolony.
Napisano 12 sierpnia 2015 - 12:19
Napisano 12 sierpnia 2015 - 15:16
widać że mało kto używa chipa w benzyniaku 2.0 i nie wiadomo jak z spalaniem.
Napisano 12 sierpnia 2015 - 15:22
Poczytajcie na temat tego Obd
Jędrek nie potrafię obiektywnie ocenić tego artykułu, osobiście odczuwam podczas jazdy lepsze przyspieszanie już od około 1800obr czyli przy okazji brak dziury turbo , spalania nie sprawdzałem, podobnie jak i parametrów na kompie.
Ciekawi mnie tylko jak Fachowcy z tego artykułu którzy sprawdzali parametry auta, skoro pod OBDII nie mogli się podpiąć z lapkiem, chyba ze zrobili jakąś przejściówkę.
A przy okazji to jeśli zrobisz sobie taką przejściówkę to wiesz ze mojego Chipa mogę podesłaś do testów, zwłaszcza ze ostatnio bardzo mało jeżdżę
Napisano 12 sierpnia 2015 - 15:26
Napisano 13 września 2015 - 21:08
z tego co tu przeczytałam rozumiem że nie opłaca się czipować benzyny i to raczej ściema hmmmm szkoda bo miałam zamiar , chyba że coś konkretnego możecie polecić do mojej Smoczycy
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych