Aluminiowa osłona podwozia
Napisano 22 października 2013 - 21:12
temperatura oleju - nie jest monitorowana w PT , a tu najbardziej o nią się obawiam , płyn chłodniczy owszem będziesz widział na zegarze zresztą jak zauważysz że wentylator często się załącza to trochę zmodyfikujesz i będzie OK .
Napisano 22 października 2013 - 21:36
#43 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 22 października 2013 - 21:40
Napisano 24 października 2013 - 11:20
Klimatyzacja wyłączona a wraz z nią pierwszy bieg wentylatora.
Na ekspresówce nie dało się długo poszaleć bo postałem w korku czego układy chłodzenia nie lubią.Powrót szybszy ale do kolejnych korków. Ogólnie ok. godziny w ślamazarnym tempie i temperatura stabilna czyli nie przekroczyła magicznej kreski.
Dodam jeszcze że z konstrukcji podwozia i miejsc mocowania wynika iż płaska osłona nie jest równoległa do jezdni tylko odchylona o kilka stopni. Przewiew przez te otwory jest więc troszkę wymuszony w czasie jazdy.
Napisano 08 stycznia 2014 - 15:57
Napisano 26 lipca 2015 - 12:48
Minęło trochę czasu.
Jazda w różnych warunkach oprócz zimy. Nawet obecne upały i postoje w korkach nie sprawiają kłopotów.
Układ chłodzenia jest wydolny bo wyłącza się wentylator. Tak dla sprawdzenia bo generalnie wolę jak działa klimatyzacja.
Kilka razy była zdjęta i jest fajnie czyli czysto.
Napisano 27 maja 2021 - 15:33
Napisano 27 maja 2021 - 20:25
Lata mijają a osłona jest na miejscu. Posiada oczywiście blizny pourazowe do czego została stworzona ale nie była kolizyjnie wygieta.
Wkurzający jest demontaż i montaż tych 13 śrub bez kanału i podnośnika ale można przywyknąć. Poleżeć dobra rzecz.
Otwory zostały połączone w trójkąt i powiększone. Dlaczego? Jako że dbam o turbinę nie gaszę silnika gdy pracuje wentylator. Taki odchył mam. Za długo wentylator pracował w garażu po powrocie i było to dla mnie wkurzajace. Teraz jest lepiej. Temperatura płynu cały czas w normie.
Napisano 28 maja 2021 - 06:31
Lata mijają a osłona jest na miejscu. Posiada oczywiście blizny pourazowe do czego została stworzona ale nie była kolizyjnie wygieta.
Wkurzający jest demontaż i montaż tych 13 śrub bez kanału i podnośnika ale można przywyknąć. Poleżeć dobra rzecz.
Otwory zostały połączone w trójkąt i powiększone. Dlaczego? Jako że dbam o turbinę nie gaszę silnika gdy pracuje wentylator. Taki odchył mam. Za długo wentylator pracował w garażu po powrocie i było to dla mnie wkurzajace. Teraz jest lepiej. Temperatura płynu cały czas w normie.
Ja u siebie miałem mocowaną na 5 śrub 2x8 od tyłu do belki i 3 x6 przód i nigdy nic nie drżało czy też się poluzowało , 13 śrub to przesada ?