Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Aero2 - darmowy internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 rafe1

rafe1

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.4GT M
  • Imię:Rafał

Napisano 26 February 2013 - 09:38

Może ktoś potrzebuje modem USB - ZTE MF195 - nówka za 60zł + przesyłka :cwaniak

#22 Bezimienny Gość.gavell_*

Bezimienny Gość.gavell_*
  • Guests

Napisano 03 March 2013 - 20:10

Andrzej, modem praktycznie każdy UMTS (ja mam Huawei E173) ale jest wiele innych, które działają.

Wazne, zeby modem obslugiwal UMTS w pasmie 900MHz, szczegol ale mozna sie nadziac;)

- ta prawie zła wiadomość to taka, że modem, a raczej karta SIM się grzeje (w porównaniu z kartą PLAY, która ma 3x szybszy transfer i to w tym samym modemie) - na razie nie ma żadnych negatywnych skutków, ale czas pokaże.

A jaka masz sile/jakosc sygnalu? Mozliwe, ze to jest powodem wiekszego grzania niz przy Play.

#23 liseczek

liseczek

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:Aktualnie brak
  • Imię:Tomasz

Napisano 03 March 2013 - 21:20

gavell, wiesz co, nie sprawdziłem jeszcze różnicę czy grzeje bardziej jak jest mniejszy zasięg. Generalnie w Play nigdy ni się nie grzała, nawet jak był ledwie wystarczający zasięg - w Aero2 muszę przetestować i zwrócić na to uwagę - dzięki

#24 Bezimienny Gość.Bombelki2_*

Bezimienny Gość.Bombelki2_*
  • Guests

Napisano 03 March 2013 - 22:05

Witam ja używam Aero2 od początku grudnia, w salonie Cyfry, miał być awaryjnym, ale że spisuje się świetnie w zasadzie nie widać różnicy podczas pracy z internetem Playa (ale jak trzeba coś większego ściągnąć to abonamentowy jet lepszy). Korzystam z modemu playa i routera który ponoć miał nawiązywać zerwane połączenie w parę sekund, no ale nie zawsze mu to się udaje.
Kupując modem tu można sprawdzić czy będzie dobry lista zgodnych modemow podobno najlepszy jest modem huawei e3131.

#25 liseczek

liseczek

VIP

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 04 March 2013 - 06:49

Bombelki2, u mnie też się spisuje świetnie jak na razie. Jeżeli chodzi o wznawianie połączenia to nie wina urządzeń (modemu) tylko sieci - tak mi się wydaje. Tak samo jak używam w routerze, tak i w laptopie mam włączone funkcje wznawiania połączenia i zauważyłem, że czasem laptop od razu nie wznawia i wówczas próbuję ręcznie wznowić i też się nie udaje - czasem trzeba odczekać 2-5 minut, a czasem nawet minuty nie czeka się.
Jeżeli porównując Play i Aero2 to nie można porównywać - Play od 1 do 6 Mbit; Aero2 do 512 kbit - Play ograniczenie ilości danych (w zależności od abonamentu); Aero2 - bez limitu - Play praca bez przerwy; Aero2 zrywa połączenie po 60min; Play cena miesięcznie od 29 do 80 zł; Aero2 - jednorazowo 27 zł do 2016 roku.
To wszystko zależy do czego używasz i czego oczekujesz od połączenia internetowego.

#26 Bezimienny Gość.Bombelki2_*

Bezimienny Gość.Bombelki2_*
  • Guests

Napisano 04 March 2013 - 11:44

Wybierając router znalazłem taki który ponoć miał sam szybko wznawiać połączenie z AERO2,
TP-LINK TL-MR3420. Są dni ze nie odczuwamy przerw pomiędzy połączeniami a innymi razy ręcznie trzeba wyciągnąć modem i po sekundzie ponownie podłączyć i wtedy szybko nawiąże połączenie. Co ciekawe innym osobą z taką sama konfiguracja sprzętu działa dobrze
TU dlatego planuje zmianę modemu 99 zł za nowy to nie wiele. W salonie używam internetu do sprawdzania poczty, wypisywania omów przez system online i do przeglądania stron www i tam AERO2 wystarcza w 100%.

#27 Bezimienny Gość.Apotal_*

Bezimienny Gość.Apotal_*
  • Guests

Napisano 12 March 2013 - 21:31

Korzystam z Aero2 na modemie huawei e173. Po pierwszym uruchomieniu nie chciał działać ale poszukałem w sieci i znalazłem że wystarczy podmienić firmware. Zgodnie z instrukcją to zrobiłem i działa bez problemu.

#28 Bezimienny Gość.FROST_*

Bezimienny Gość.FROST_*
  • Guests

Napisano 24 March 2013 - 07:36

Aero2 działa świetnie. Używam aero2 na tablecie samsung tab2 7 cali - nic więcej nie trzeba.

#29 Marcin

Marcin

Zwolennik

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2017
  • Silnik:Land CRUISER 2.8
  • Imię:Marcin

Napisano 24 March 2013 - 15:26

ja też używam Aero2 co dziennie i powiem wam że nawet z taką prędkością ściągam filmy :dance2 3-4h i film na twardzielu jest. tak wiec też polecam z czystym sercem, za taką cenę wręcz rewelacja:)

#30 artex38

artex38

VIP

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0
  • Imię:artur

Napisano 09 May 2013 - 20:03

panowie jak wspolpraca z aero 2?zastanawiam sie nad rezygnacja z internetu stacjonarnego na rzecz 3 modemow do 3 komputerow aero 2.internet uzywany jest do przegladania stron,skype,czasami ogladanie jakiegos filmu lub sciagniecie jakiejs muzyki,czy podola do takich zadan aero 2?

#31 liseczek

liseczek

VIP

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 09 May 2013 - 21:31

Artur, zapomnij o filmach i skype - 512kb i przerwa w połączeniu co godzinę może wkurzyć - dobry jest, jako internet "zapasowy" lub mobilny ew. dodatkowy - ale na pewno nie podstawowy.

#32 artex38

artex38

VIP

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0
  • Imię:artur

Napisano 10 May 2013 - 06:02

liseczek, no to wszystko jasne dzieki :piwo