chyba smaczne
pyszne pyszne, miałem okazje posmakować
Napisano 03 lipca 2016 - 22:26
chyba smaczne
pyszne pyszne, miałem okazje posmakować
Napisano 04 lipca 2016 - 18:36
takie ciacho jadłam dziś.
specjalnie z myślą o Tobie z dużą ilością owoców
ciacho.jpg 172,53 KB 2 Ilość pobrań
Napisano 04 lipca 2016 - 18:43
hmmmmmmmmmmmmm na pewno było ich dużo
Napisano 05 lipca 2016 - 09:10
Mniam
Użytkownik Dorka edytował ten post 05 lipca 2016 - 09:12
Napisano 08 lipca 2016 - 22:08
Napisano 09 lipca 2016 - 18:07
Taką kolację dla Prefekta dzisiaj uczyniłam ...
Napisano 09 lipca 2016 - 18:43
suszi czy coś w tym stylu???
Napisano 09 lipca 2016 - 20:43
suszi czy coś w tym stylu???
Sushi
Napisano 09 lipca 2016 - 21:31
bub gotowany mniam
Napisano 09 lipca 2016 - 21:57
cukinia faszerowana ryżem jaśminiowym,z pomidorem malinowym i mozzarellą +sos śmietanokowy z bazylią.
Napisano 11 lipca 2016 - 11:10
Hmmm, ale sobie dogadzacie.
Sushi wygląda bardzo apetycznie, a cukinia nadziewana pycha, dawno nie robiłam. Świetny pomysł na jutrzejszy obiad. :tak
Napisano 12 lipca 2016 - 18:33
Ja ostatnio mam zajawkę na wędzenie sera. Kupuje ser twarogowy typu Włoskiego 14%, zalewam 10% solanką na 12 godzin. Wędzenie około 3-4 godziny w temperaturze 50-60 st. Polecam jako przekąskę do piwa.
Zostałem "zapłodniony" tym przepisem.
Do tej pory jak nachodziło mnie na sery wędzone, robiłem coś a` la oscypki.
Pomyślałem, że warto spróbować " na leniucha" czyli z gotowych serków.
A teraz moje wrażenia z testów.
Solanka 10% dla mnie za słona ( następne przetestuję z solanką ok 6%)
Ser jest dużo delikatniejszy od oscypka, miększy w konsystencji ( nie skrzypi na zębach )
Ogólnie wrażenia raczej pozytywne, ale zdecydowanie bardziej podchodzi mi ser własnoręcznie zsiadany i wyciskany.
Ale warto spróbować, bo właściwie to prawie "gotowiec", a do piwa jak znalazł. Podejrzewam, że chyba nawet w grilu ( oczywiście zamykanym ) dało by się to zrobić.
Napisano 12 lipca 2016 - 20:03
Użytkownik Pitek78 edytował ten post 12 lipca 2016 - 20:11
Napisano 13 lipca 2016 - 17:39
Tomek, czekam na testy, może i ja się zdecyduję.
A na razie wpadł mi do głowy pomysł opanierowania serków (już uwędzonych oczywiście) i pociętych na 2-3 plastry ( jak bułkę ) i usmażenia ich.
Zobaczymy jak wyjdzie.
Użytkownik vanpeer edytował ten post 13 lipca 2016 - 17:41
Napisano 13 lipca 2016 - 19:25
Są pyszne !!
Napisano 14 lipca 2016 - 18:55
leczo plus wodeczka zmrozona plus kasztelan /takie piwo..../
zdjec brak bo mi sie nie chcialo wysilac,...
Napisano 15 lipca 2016 - 11:19
Z tymi serami to mi narobiliście smaka. Ta brytfanka do wędzenia nie taki duży wydatek, a przyjemność z własnych wyrobów pewnie duża.
Napisano 17 lipca 2016 - 12:11
Dorota,
z tymi serkami to jest fajna zabawa jak się ma gdzie uwędzić.
Ale mi osobiście bardziej podchodzą serki własnej roboty (coś a`la oscypek). Czyli zsiadane, gotowane i wyciskane osobiście.
Nie ma z tym dużo zachodu, a największy problem to chyba tylko zakup mleka od krowy. Potem już z górki.
Polecam
Napisano 17 lipca 2016 - 20:45
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Poszukuję dobrego jakościowo przegubu zewnętrznego do mojego Pitka 2.2 CRD! |
Ogólnie | indianer |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych