Skocz do zawartości


Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl


Zdjęcie

Co dobrego dzisiaj jadłeś/piłeś ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1472 odpowiedzi w tym temacie

#881 Szymek_T

Szymek_T

    Zwolennik

  • Przyjaciel forum
  •      
  • Posty: 279
  • Dołączył:  13 lip 2017
  • Rok Produkcji:2007
  • Silnik:2.4 A
  • Imię:Szymon
  • Skąd::Toruń
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 lutego 2018 - 17:00

Wyrób własnoręczny
Smacznego

 

Załączony plik  owl_head.jpg   84,79 KB   3 Ilość pobrań


Użytkownik Szymek_T edytował ten post 08 lutego 2018 - 17:01


#882 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 19:43

Słuchajcie mistrzowie kuchni, od dawna borykam się z problemem  "Jak smażyć kotlety" :)

O ile z jednej strony mam pięknie wysmażoną złotą panierkę to po odwróceniu na drugą skurczybyk wygina się i brzegi mi się przypalają a środek biały i dupa blada... Help me

Smażyłem już na płytkim/głębokim tłuszczu, rozbijałem mniej i bardziej, a nawet nacinałem krawędzie :(

Jak żyć ? jak smażyć ?



#883 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 6 619
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4 A
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 11 lutego 2018 - 19:48

Mój Drogi- najważniejsze jak masz błonki tłuszczowe musisz je ponacinać, bo to one właśnie powodują, że mięsko Ci się wygina. Spokojnie delikatnie nożem i powinno być gites.



#884 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 19:51

ale jak gęsto to nacinać ? powiem ci że nawet jak nie ma owej błonki to mi się wygina :(



#885 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 6 619
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4 A
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 11 lutego 2018 - 19:55

jak masz na kawałku mięsa białą błonkę musisz ją usunąć a dopiero potem wycinać kotlety.. To jest najprostsze. Jeżeli nasz już kotlety z błonką na zewnątrz i wewnątrz to nacinaj tak aby nie robiły tzw. "łódki". Na zewnątrz ja kiełbasę na grill a wewnątrz wzdłuż ale nie głęboko


Użytkownik Edysian edytował ten post 11 lutego 2018 - 19:56


#886 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:10

hmmm jest do tego jakiś poradnik na youtube? :haha



#887 kade

kade

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 8 111
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:16

Piwko Komes sobie sączę...

 

Przemku.Edzia dobrze prawi.To tylko wygląda na trudne.Spokojne dasz sobie radę bez yt.



#888 hencio

hencio

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 3 349
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:18

hmmm jest do tego jakiś poradnik na youtube?
Prostrze chyba przejście na inny serwer.

#889 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:24

Prostrze chyba przejście na inny serwer.

Mówisz że lepiej zostawić to fachowcom i udać się do najbliższej knajpy ? :lol
 

a wypływa wam podczas smażenia biało i przypala się ?



#890 kade

kade

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 8 111
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:30

a wypływa wam podczas smażenia biało i przypala się ?

 

To jest bialko.Smaż mięcho po kilkanaście sekund z obu stron a jak się już zetnie to dłużej z każdej strony.



#891 hencio

hencio

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 3 349
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:34

To jest bialko.Smaż mięcho po kilkanaście sekund z obu stron a jak się już zetnie to dłużej z każdej strony.
Magda,przypomnisz czym poczęstowałeś Kszyśków jak byli u Ciebie i jak się ten poczęstunek skończył? :haha 

#892 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:35

@kade, @hencio, @Edysian,    dzięki :)  będę testował, na pewno opisze jak poszło :lol



#893 kade

kade

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 8 111
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 20:38

Magda,przypomnisz czym poczęstowałeś Kszyśków jak byli u Ciebie i jak się ten poczęstunek skończył? :haha

Gdyby nie spóźnili się 2 h to by zjedli.A tak to dostali tylko pyszne ciasto,które im bardzo smakowało :diabelek  :blabla



#894 jurassic

jurassic

    Kolegunio

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 166
  • Dołączył:  25 paź 2017
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Jurassic
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 lutego 2018 - 21:03

Stare ale dobre:

Bajka o jabłonce: miałam ci ja błonkę !

#895 adames

adames

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 9 306
  • Dołączył:  05 lip 2009
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Adam
  • Skąd::Legnica
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 marca 2018 - 18:03

Właśnie piję wyjątkowe piwo produkcji domowej, które przez pól roku leżakowało w dębowej beczce po Whiskey (nazwa amerykańskiego trunku). Piwo o nazwie Russian Imperial Stout o zawartości alko 11% :cwaniak Wersja limitowana bo zostało uwarzone tylko 10l tego wyjątkowego trunku.

Mocne jak cholera, ciemne jak kawa i zarąbiście dobre :)



#896 Dorka

Dorka

    VIP

  • Administratorka
  •      
  • Posty: 7 920
  • Dołączył:  14 mar 2012
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Kłodzko
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 marca 2018 - 19:26

Zazdroszczę, bo niestety bardzo lubię piwo.

#897 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 6 619
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4 A
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 marca 2018 - 19:31

hmm.... ja też lubię piwo...smacznego Adam!!!



#898 Cezar55

Cezar55

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 557
  • Dołączył:  07 maj 2017
  • Rok Produkcji:2007
  • Silnik:2,4
  • Imię:Cezary
  • Skąd::Warszawa
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 marca 2018 - 09:39

Zapraszam smakoszy na Warszawski Festiwal Piwa co roku na Legii :kciuki



#899 bartek_sz3

bartek_sz3

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 823
  • Dołączył:  25 lip 2011
  • Rok Produkcji:2001i 2013
  • Silnik:2.0M. 3.6vvt
  • Imię:Bartek i Monika
  • Skąd::TarnowoPodgórne
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 lipca 2018 - 15:19

Grillowa niedziela

Załączone pliki


  • monika_antonina, Leszek i Pitek78 lubią to

#900 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5 817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 lipca 2018 - 19:09

Ooo :)
a w sreberka co pozawijałeś?





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych