Wyrób własnoręczny
Smacznego
owl_head.jpg 84,79 KB 3 Ilość pobrań
Użytkownik Szymek_T edytował ten post 08 lutego 2018 - 17:01
Napisano 08 lutego 2018 - 17:00
Wyrób własnoręczny
Smacznego
owl_head.jpg 84,79 KB 3 Ilość pobrań
Użytkownik Szymek_T edytował ten post 08 lutego 2018 - 17:01
Napisano 11 lutego 2018 - 19:43
Słuchajcie mistrzowie kuchni, od dawna borykam się z problemem "Jak smażyć kotlety"
O ile z jednej strony mam pięknie wysmażoną złotą panierkę to po odwróceniu na drugą skurczybyk wygina się i brzegi mi się przypalają a środek biały i dupa blada... Help me
Smażyłem już na płytkim/głębokim tłuszczu, rozbijałem mniej i bardziej, a nawet nacinałem krawędzie
Jak żyć ? jak smażyć ?
Napisano 11 lutego 2018 - 19:48
Mój Drogi- najważniejsze jak masz błonki tłuszczowe musisz je ponacinać, bo to one właśnie powodują, że mięsko Ci się wygina. Spokojnie delikatnie nożem i powinno być gites.
Napisano 11 lutego 2018 - 19:51
ale jak gęsto to nacinać ? powiem ci że nawet jak nie ma owej błonki to mi się wygina
Napisano 11 lutego 2018 - 19:55
jak masz na kawałku mięsa białą błonkę musisz ją usunąć a dopiero potem wycinać kotlety.. To jest najprostsze. Jeżeli nasz już kotlety z błonką na zewnątrz i wewnątrz to nacinaj tak aby nie robiły tzw. "łódki". Na zewnątrz ja kiełbasę na grill a wewnątrz wzdłuż ale nie głęboko
Użytkownik Edysian edytował ten post 11 lutego 2018 - 19:56
Napisano 11 lutego 2018 - 20:10
hmmm jest do tego jakiś poradnik na youtube?
Napisano 11 lutego 2018 - 20:16
Piwko Komes sobie sączę...
Przemku.Edzia dobrze prawi.To tylko wygląda na trudne.Spokojne dasz sobie radę bez yt.
Napisano 11 lutego 2018 - 20:18
hmmm jest do tego jakiś poradnik na youtube?Prostrze chyba przejście na inny serwer.
Napisano 11 lutego 2018 - 20:24
Prostrze chyba przejście na inny serwer.
Mówisz że lepiej zostawić to fachowcom i udać się do najbliższej knajpy ?
a wypływa wam podczas smażenia biało i przypala się ?
Napisano 11 lutego 2018 - 20:30
a wypływa wam podczas smażenia biało i przypala się ?
To jest bialko.Smaż mięcho po kilkanaście sekund z obu stron a jak się już zetnie to dłużej z każdej strony.
Napisano 11 lutego 2018 - 20:34
To jest bialko.Smaż mięcho po kilkanaście sekund z obu stron a jak się już zetnie to dłużej z każdej strony.Magda,przypomnisz czym poczęstowałeś Kszyśków jak byli u Ciebie i jak się ten poczęstunek skończył?
Napisano 11 lutego 2018 - 20:38
Magda,przypomnisz czym poczęstowałeś Kszyśków jak byli u Ciebie i jak się ten poczęstunek skończył?
Gdyby nie spóźnili się 2 h to by zjedli.A tak to dostali tylko pyszne ciasto,które im bardzo smakowało
Napisano 11 lutego 2018 - 21:03
Napisano 01 marca 2018 - 18:03
Właśnie piję wyjątkowe piwo produkcji domowej, które przez pól roku leżakowało w dębowej beczce po Whiskey (nazwa amerykańskiego trunku). Piwo o nazwie Russian Imperial Stout o zawartości alko 11% Wersja limitowana bo zostało uwarzone tylko 10l tego wyjątkowego trunku.
Mocne jak cholera, ciemne jak kawa i zarąbiście dobre
Napisano 01 marca 2018 - 19:26
Napisano 01 marca 2018 - 19:31
.... ja też lubię piwo...smacznego Adam!!!
Napisano 02 marca 2018 - 09:39
Zapraszam smakoszy na Warszawski Festiwal Piwa co roku na Legii
Napisano 08 lipca 2018 - 15:19
Napisano 08 lipca 2018 - 19:09
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Poszukuję dobrego jakościowo przegubu zewnętrznego do mojego Pitka 2.2 CRD! |
Ogólnie | indianer |
|
|
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych