Sporo przydatnych informacji znajduje się w tym topiku :
http://ptclub.pl/viewtopic.php?t=72
Zakupiłem tani zestaw na allegro. Kierowałem się jedynie tym, aby wskazywał jak najmniejszą minimalną odległość. Dla mojego zestawu to 30cm. Sensory są polakierowane na czarno i idealnie się komponują z jedynym słusznym kolorem nadwozia czyli czarnym
Uproszczony schemat

Całość montażu oprócz wywiercenia otworów pod czujki jest zupełnie bezinwazyjna
1) Wykręcić światła cofania/przeciwmgłowe
2) Wywiercić 4 otwory i wydłubać styropian aby było miejsce pod powierzchnią zderzaka na czujniki
3) wpiąć się do przewodów żarówki światła cofania przewodem zasilającym centralkę (czerwony)
4) zdjąć prawą lampę
5) zamontować sensory(zielony) i wszystkie kable wraz z zasilającym przeprowadzić wewn. zderzaka do komory tylnej prawej lampy.
6) przykleić wyświetlacz (niebieski). ja przykleiłem u góry pod obudową lamy stopu i pogodziłem się z tym, że odległość pokazywana cyframi będzie odwrócona "do góry nogami". rozkręciłem wyświetlacz i zakleiłem wyświetlacz cyfrowy. pozostała mi jedynie informacja dźwiękowa i kolorowe diody. Wiem, że gdy usłyszę już dźwięk ciągły i zaświecą się czerwone diody to mam jeszcze ok. 30cm

7) przewód od wyświetlacza poprowadziłem pod plastikową osłona światła stopu, dalej przeciągnąłem przez gumową osłonę kabli pomiędzy klapą bagażnika, a nadwoziem. Było to niełatwe, ponieważ w gumie jest dosyć ciasno (bez skojarzeń
8) Najrozsądniejszym miejscem na centralkę wydała mi się wnęka lewarka (różowy), ponieważ nad lewarkiem jest sporo wolnej przestrzeni. Jedna strona mojej centrali jest płaska, a druga lekko wyprofilowana. podobnie jak karoseria auta we wnęce. Dołączoną taśmą dwustronną przykleiłem centralkę wyprofilowaną powierzchnią do blachy.

9) wszystkie przewody zbiegają się do wnęki lewarka i podpinamy je do centralki wg załączonego z zestawem schematu.
całość idealnie komponuje się z naklejką klubową