Regeneracja maglownicy
Started By
go-2-web
, 17 paź 2013 10:41
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 października 2013 - 10:41
Mam wyciek płynu do wspomagania, najprawdopodobniej z maglownicy.
Koleś w warsztacie rzucił mi zabójczą kwotą rzędu 1500 -1700 zł za demontaż/montaż i regenerację.
Znalazłem w necie dość wiarygodną firmę która specjalizuje się w regeneracji i koszt to 630 zł + wysyłka... na allegro ogłaszają się firmy już od 450 zł ale nie wiem czy można temu do końca ufać...
Ktoś z Was już to przerabiał? faktycznie jest to uzasadnione i koleś może rzucić kilka 100 za to? - nie mówimy o ASO czy cholera wie jak wywalonym salonie...
Może macie jakiś namiar w woj. lubuskim lub dolnym śląsku na taką robotę?
Dzięki za pomoc!
Koleś w warsztacie rzucił mi zabójczą kwotą rzędu 1500 -1700 zł za demontaż/montaż i regenerację.
Znalazłem w necie dość wiarygodną firmę która specjalizuje się w regeneracji i koszt to 630 zł + wysyłka... na allegro ogłaszają się firmy już od 450 zł ale nie wiem czy można temu do końca ufać...
Ktoś z Was już to przerabiał? faktycznie jest to uzasadnione i koleś może rzucić kilka 100 za to? - nie mówimy o ASO czy cholera wie jak wywalonym salonie...
Może macie jakiś namiar w woj. lubuskim lub dolnym śląsku na taką robotę?
Dzięki za pomoc!
Napisano 17 października 2013 - 10:46
go-2-web,
szukaj drugiej z gwarancja(używki) i nie tykaj regeneracji - szkoda kasy
ps.ogladałeś ten wyciek ? - i miejsce gdzie leci płyn z maglownicy .
szukaj drugiej z gwarancja(używki) i nie tykaj regeneracji - szkoda kasy
ps.ogladałeś ten wyciek ? - i miejsce gdzie leci płyn z maglownicy .
Napisano 17 października 2013 - 11:39
go-2-web, niech to potwierdzi inny serwis. Maglownice bardzo rzadko padaja w PT.
A i rowniez radze kupic sprawna uzywke, a trzymac sie z dala od jakichkolwiek regeneracji czegokolwiek.
A i rowniez radze kupic sprawna uzywke, a trzymac sie z dala od jakichkolwiek regeneracji czegokolwiek.
Napisano 17 października 2013 - 14:45

Mój mechanik nie zdiagnozował maglownicy jednoznacznie, powiedział że trudno mu tam dojść ale w tym rejonie zawalone jest wszystko tym płynem i typuje że może to być maglownica...
Zatem cholera wie...
czy używka to nie jest też loteria - że za jakiś czas pójdzie w

Napisano 17 października 2013 - 14:50
go-2-web,
Nim rozpoczniesz pochopnie wymianę wjedż na kanal i zobacz czujnik cisnienia układu wspomagania - rozszczelnia się i potrawi z niego sikać po calej maglownicy - jest od dołu nad sankami w górnej czesci maglownicy : dostep tylko z kanału lub podnośnika
Nim rozpoczniesz pochopnie wymianę wjedż na kanal i zobacz czujnik cisnienia układu wspomagania - rozszczelnia się i potrawi z niego sikać po calej maglownicy - jest od dołu nad sankami w górnej czesci maglownicy : dostep tylko z kanału lub podnośnika

Napisano 17 października 2013 - 15:56
OK, dzisiaj musze wyjechać na kilka dni po weekendzie zaglądne co i jak...
jak by ktoś miał zdjęcia podglądowe tego
będę wdzięczny.
jak by ktoś miał zdjęcia podglądowe tego

Napisano 17 października 2013 - 20:20
Umyć, sprawdzić, zadecydować. Szkoda pieniędzy na niepotrzebne naprawy. Stawiam na uszkodzonhy przewód wysokiego ciśnienia zasilający - oberwany kołnierz. Wymiana oringu nic nie daje - trzeba wymienic przewód. Mogę się mylic, ale jesli mechanik miał wątpliwości, to pewnie to. Pozdrawiam
Napisano 22 października 2013 - 10:51

Ja rozumiem gdyby sprzedawał bułki i robił mi auto jako przysługę ale to jest

ok a teraz na spokojnie...
starałem się przeklikać wątek mechanika godnego polecenia ale bez efektu...
Mieszkam w woj. lubuskim - szukam mechanika/warsztat dla którego Pitek nie jest jakimś egzotykiem i zna się na rzeczy... Jeśli możecie coś sprawdzonego i pewnego polecić w moim województwie (Gorzów, Zielona Góra itp) bądź w Szczecinie, Poznaniu lub Legnicy (okolice tych miast też) to będe wdzięczny
Auto wymaga gościa, który weźmie na kanał, przyglądnie się tej maglownicy, ponoć coś jest też z wyciekiem oleju i zaproponuje odpowiednie rozwiązanie.
Auto mogę odstawić na ten czas i czekać cierpliwie aż będzie OK.
Napisano 22 października 2013 - 11:01
go-2-web,
W szczecinie masz Maxyma ? lepiej trafić juz nie możesz
W szczecinie masz Maxyma ? lepiej trafić juz nie możesz