automatyczna skrzynia biegów
Bezimienny Gość.Drakan30_*
Napisano 20 November 2013 - 19:48
Czy ktoś się z tym spotkał i w czym może tkwić problem
Napisano 20 November 2013 - 20:58
Bezimienny Gość.Drakan30_*
Napisano 21 November 2013 - 15:08
Napisano 21 November 2013 - 15:12
w 2,0 jest normalny rozrząd, w 2,2CRD jest łańcuszek

Napisano 21 November 2013 - 17:58
Sprawdź, czy odma sinika nie jest zagięta, czy na biegu jałowym się nie zaciska samoczynnie po nagrzaniu - to może być powodem gaśnięcia. Odma silnika to taka rurka wychodząca z lewej strony pokrywy zaworów i wędrująca do kolektora ssącego za przepustnicą. Przypuszczam, że to to. Pozdrawiam
Rozrząd jest na pasku - jeśli nie wiesz, kiedy był wymieniany to jak najszybciej wymieniaj. Pozdrawiam
Bezimienny Gość.Rodzysia_*
Napisano 28 January 2016 - 14:52
Dzień Dobry,
Mam Pitka z automatyczną skrzynią biegów, zauważyłam, że jak samochód stoi i przełączam biegi to trochę szarpie autem. Czy to normalne? Czy muszę naprawiać?
Napisano 28 January 2016 - 20:22
Jest to normalny objaw w skrzyniach A-604, też tak mam w pitku i w woyagerze gdzie jest taka sama skrzynia
Napisano 10 February 2016 - 19:29
U mnie wystąpił dziwny objaw.
Dzieje się to tylko jak wracam z pracy, i to teraz (pora zimowa temp od minusowych do +10)
Jest tak: odpalam samochód, daje mu 10-15sekund żeby pochodził i ruszam. Pracuje przy ruchliwej ulicy i że tak powiem muszę w miarę sprawnie włączyć się do ruchu (bez pisku opon oczywiście) ale te 40-50 km/h musze w miarę szybko osiągnąć.
Trzy razy zdarzyło mi się (tuż po włączeniu się do ruchu) , że gazuję PT chcę do przodu a tu obroty spadają, skrzynia nie chce zmienić biegu (auto nie gaśnie) trwa to dosłownie 3-5 sekund i jak lekko przegazuje to auto rusza i już w czasie jazdy nigdy takie coś nie wystąpiło. Poruszam się w mieście, głownie ruszam i hamuje na światłach. Co może być przyczyną Panowie ? martwić się?
Często patrzę na wskazówkę od obrotów - nie faluje.
( od razu dodam, że nie wiem kiedy był olej wymieniany ale mechanik kiedyś sprawdził i powiedział, że już na wykończeniu i na wiosnę zmienić)
Użytkownik tmk edytował ten post 10 February 2016 - 19:31
Napisano 10 February 2016 - 20:23
U mnie wystąpił dziwny objaw.
, że gazuję PT chcę do przodu a tu obroty spadają, skrzynia nie chce zmienić biegu (auto nie gaśnie)
Moim zdaniem to raczej sprawa silnika, bo jeżeli obroty spadają to jak skrzynia może przełączać na wyższy bieg.
Chyba, że chodzi o redukcje na niższy.
Napisano 11 February 2016 - 11:26
Zaobserwuj czy akurat w tym momencie auto nie przechodzi z benzyny na gaz.
Napisano 11 February 2016 - 15:29
Zaobserwuj czy akurat w tym momencie auto nie przechodzi z benzyny na gaz.
nie, jest zdecydowanie za wczesnie na ten manewr