Alarm
Started By
Bezimienny Gość.ApplePie_*
, 16 lut 2014 12:15
10 odpowiedzi w tym temacie
Bezimienny Gość.ApplePie_*
Napisano 16 lutego 2014 - 12:15
Dzień dobry!
Jestem świeżo upieczoną posiadaczką PT z 2003r. 2.2 diesel
Na dniach ma pojawić się ktoś z ubezpieczalni na oględziny , a ja mam taki problem, że nie potrafię stwierdzić czy moje autko ma alarm, a niestety od sprzedającego nie uzyskałam takiej informacji. Jak mogę do tego dojść?
Jestem świeżo upieczoną posiadaczką PT z 2003r. 2.2 diesel
Na dniach ma pojawić się ktoś z ubezpieczalni na oględziny , a ja mam taki problem, że nie potrafię stwierdzić czy moje autko ma alarm, a niestety od sprzedającego nie uzyskałam takiej informacji. Jak mogę do tego dojść?
Bezimienny Gość.pt lejdi_*
Napisano 16 lutego 2014 - 12:23
Mój posiada nad radiem diodę, która swieci się na czerwono, gdy alarm jest uzbrojony (widać to gdy zamknie się auto, przez szybę) i gaśnie, jeśli alarm się rozbroi. Po otworzeniu centralnego zamka z pilota auto kilka razy miga wszystkimi światłami i dopiero jak przestanie to można otworzyć drzwi. Jesli zrobi się to wczesniej to włącza się alarm. to jest chyba najprostszy sposób na sprawdzenie czy jest i czy działa... To w takim "łopatologicznym" skrócie

Napisano 16 lutego 2014 - 12:46
ApplePie,
Wiekszość PT w przedlifcie posiada alarm fabryczny : ale może on być aktywny lub nieaktywny (aktywacja w serwisie na testerze)
Jak chcesz sprawdzić czy masz aktywny - otwórz maskę silnika po lewej stronie przy przegrodzie obok zawiasu będzie czujnik otwarcia klapy :wciśnij go palcem i zamknij auto z pilota odczekaj 60 s cały czas trzymając przycisk i puść - jak jest aktywny to zacznie wyć klaksonem lub syreną.
Jeśli nie ma tego czujnika pod maską to na 100% nie był aktywowany alarm.
Wiekszość PT w przedlifcie posiada alarm fabryczny : ale może on być aktywny lub nieaktywny (aktywacja w serwisie na testerze)
Jak chcesz sprawdzić czy masz aktywny - otwórz maskę silnika po lewej stronie przy przegrodzie obok zawiasu będzie czujnik otwarcia klapy :wciśnij go palcem i zamknij auto z pilota odczekaj 60 s cały czas trzymając przycisk i puść - jak jest aktywny to zacznie wyć klaksonem lub syreną.
Jeśli nie ma tego czujnika pod maską to na 100% nie był aktywowany alarm.
Napisano 16 lutego 2014 - 12:48
Najprościej sprawdzić jak zamkniesz auto , zostawisz otwartą szybę i po chwili otworzysz drzwi od środka! Jak ma aktywny alarm będzie WYŁ
[ Dodano: 2014-02-16, 12:48 ]
...to się Andrzej ''zgadaliśmy''

[ Dodano: 2014-02-16, 12:48 ]
...to się Andrzej ''zgadaliśmy''

Napisano 16 lutego 2014 - 12:48
sluna, faktycznie się zgadaliśmy
Nie do końca Darku ten sposób się sprawdzi ? - jak jest podłączony fabryczny swich przy wkładce zamka i nikt po montażu alarmu go nie przerobił - to po otwarciu dżwi automatycznie się rozbroi.

Nie do końca Darku ten sposób się sprawdzi ? - jak jest podłączony fabryczny swich przy wkładce zamka i nikt po montażu alarmu go nie przerobił - to po otwarciu dżwi automatycznie się rozbroi.
- button lubi to
Napisano 16 lutego 2014 - 13:11
...hm
cytowałem Adamesa z 2011-04-03, 18:11 u mnie (mam do wymiany siłownik lewy tył) i oczywiście z pilota raz na jakiś czas zaskoczy
z chwila jak nie zaskoczy po otwarciu drzwi ''wyje''...taki jest

Bezimienny Gość.magdak_*
Napisano 12 maja 2014 - 13:24
a czy ten alarm mozna samodzielnie wylaczyc?
Napisano 12 maja 2014 - 13:27
Można wyłączyć tylko w serwisie na fabrycznym testerów DRBIII
Bezimienny Gość.magdak_*
Napisano 12 maja 2014 - 13:48
szkoda,
ale dzieki.
ale dzieki.
Napisano 12 maja 2014 - 19:16
magdak, Nie wiem jak daleko od Szczecina jest wieś - ale jeśli będziesz w Szczecinie to zajedź - odpalę ten alarm za darmochę. Oferta jednorazowa
Pozdrawiam

Bezimienny Gość.magdak_*
Napisano 12 maja 2014 - 21:38
maxym72, pare km, ale przy okazji sie zglosze