P1595
P1683
P1193
Dodam nie skromnie ze nie dziala tempomat i faluj膮 obroty, wywalilo rownierz check engine.
Pom贸偶cie Mili Pa艅stwo, wczoraj kupilem to auto i chcialbym je jak najszybciej "wyprowadzic na prost膮"
Napisano 12 March 2014 - 07:03
Napisano 12 March 2014 - 08:54
Napisano 12 March 2014 - 16:58
Napisano 12 March 2014 - 17:09
Napisano 12 March 2014 - 17:28
Napisano 12 March 2014 - 17:44
Napisano 06 May 2015 - 12:08
Jak sprawdzi膰 b艂臋dy zarejestrowane przez komputer? Procedura jest nast臋puj膮ca: wk艂adamy kluczyk do stacyjki i kilkukrotnie przekr臋camy go z pozycji OFF do pozycji zap艂onu (to ta w kt贸rej zapalaj膮 si臋 kontrolki, gdyby kto艣 nie by艂 pewny). Po kilku takich przekr臋ceniach (trzeba zrobi膰 to w miar臋 szybko, ale nie za szybko ;P) na liczniku kilometr贸w powinien wyskoczy膰 ewentualny kod b艂臋du. Je偶eli b艂臋d贸w nie ma, na wy艣wietlaczu pojawi si臋 -------------, a po chwili "done".
Napisano 07 May 2015 - 11:17
Witam.
Zrobi艂em test kluczykiem i wy艣wietli艂 mi si臋 napis "done" tzn posiadam bez b艂臋d贸w??
W czasie testowania kluczykiem znalaz艂em powa偶n膮 inn膮 usterk臋 偶e po przekr臋ceniu kluczyka w stacyjce mog臋 go wyj膮c bez problemu, nawet jak jest uruchomiony silnik i mog臋 wyj膮膰 i w czasie jazdy. Mo偶liwe w艂amanie by艂 czy raczej co艣 nie tak w stacyjce ? Mam drugi zapasowy kluczyk i tak samo. Pitek nie posiada alarmu i immobiliisera.
Napisano 07 May 2015 - 11:34
Ja te偶 tak mam. Nie wieszam na kluczyku za du偶ych, zb臋dnych breloczk贸w, 偶eby niechc膮cy nie wyj膮膰 kluczyka podczas jazdy i nie musie膰 szuka膰 pod nogami przy ilu艣 tam na godzin臋
Napisano 07 May 2015 - 20:50
@avila84,
Witam.
Zrobi艂em test kluczykiem i wy艣wietli艂 mi si臋 napis "done" tzn posiadam bez b艂臋d贸w??
W czasie testowania kluczykiem znalaz艂em powa偶n膮 inn膮 usterk臋 偶e po przekr臋ceniu kluczyka w stacyjce mog臋 go wyj膮c bez problemu, nawet jak jest uruchomiony silnik i mog臋 wyj膮膰 i w czasie jazdy. Mo偶liwe w艂amanie by艂 czy raczej co艣 nie tak w stacyjce ? Mam drugi zapasowy kluczyk i tak samo. Pitek nie posiada alarmu i immobiliisera.
Niby usterka nie jest gro藕na - trzeba wymieni膰 b臋benek stacyjki na nowy - uszkodzony jest trzymacz kluczyka. Mo偶na z tym 偶y膰 - nale偶y natomiast pami臋ta膰, 偶e kluczyk w pitim wyjmuje si臋 w pozycji o jedno klikni臋cie przed ko艅cowym przystankiem - na ko艅cowym przystanku normalnie kluczyka tez nie da si臋 wyj膮膰 (je艣li b臋benek jest sprawny) poniewa偶 w tej pozycji za艂膮czone s膮 akcesoria i wpierdziela akumulator na pot臋g臋. Tak wi臋c pami臋taj - kluczyk wysiada ze stacyjki na przedostatnim przystanku.... bo rano tramwaj nie pojedzie z powodu braku pr膮du....
Napisano 07 May 2015 - 20:58
Napisano 07 May 2015 - 21:57
na ko艅cowym przystanku normalnie kluczyka tez nie da si臋 wyj膮膰 (je艣li b臋benek jest sprawny) poniewa偶 w tej pozycji za艂膮czone s膮 akcesoria i wpierdziela akumulator na pot臋g臋
Oboj臋tnie na jakiej pozycji przekr臋cam i tak wyjm臋 kluczy bez problemu. Jedynie na pozycji gdzie zapalaj膮 kontrolki czy uruchomiony ju偶 silnik wy艂膮cza si臋 radio jak lekko wyjmj臋 kluczyk. Mo偶liwe 偶e ca艂a stacyjka jest rozpierdzielona.
U偶ytkownik avila84 edytowa艂 ten post 07 May 2015 - 21:59
Napisano 07 May 2015 - 22:18
@avila84, Czytaj ze zrozumieniem:
kluczyka tez nie da si臋 wyj膮膰 (je艣li b臋benek jest sprawny)Podkre艣lam - je艣li b臋benek jest sprawny
ju偶 silnik wy艂膮cza si臋 radio jak lekko wyjmj臋 kluczykNie wy艂膮cza si臋 radio, tylko wy艣wietlacz radia - radio gra nadal.
Napisano 08 May 2015 - 08:35
Nie wy艂膮cza si臋 radio, tylko wy艣wietlacz radia - radio gra nadal.
w og贸le radio nie gra, zero dzwi臋ku
Napisano 08 May 2015 - 08:53
Witam@bigmeen, W艂膮czysz wtedy wycieraczki i gra radio. Mo偶esz otwiera膰 i zamyka膰 szyby. pozdrawiam
U偶ytkownik bigmeen edytowa艂 ten post 08 May 2015 - 08:54
Napisano 10 May 2015 - 13:49
Napisano 22 May 2015 - 10:28
Mam pytanie ile razy (jesli ktos liczy艂?) w tescie kluczykowym trzeba wlaczyc zaplon i czy na koniec trzeba zostawic na wlaczonym czy na wylaczonym zaplonie? Mam 2.0 benzyna 2004r nie wyswietla sie nic poza napisem CRUISE na koniec trwa to 2-3 sek po czym gasnie. Wszystko dziala ok ale kontrolka Check Engine sie swieci tzn symbol silnika.Przez chwil臋 byl niski stan cieczy ch艂odz膮cej ale kontrolka nie zgasla po dolaniu.. W Citroenie wywalalo mi check engine gdy za dlugo jezdzilem bez wymiany oleju czy tu tez jest to mozliwe? Jak prawid艂owo zrobic kluczykowanie?
Napisano 23 May 2015 - 12:40
Mam pytanie ile razy (jesli ktos liczy艂?) w tescie kluczykowym trzeba wlaczyc zaplon i czy na koniec trzeba zostawic na wlaczonym czy na wylaczonym zaplonie? Mam 2.0 benzyna 2004r nie wyswietla sie nic poza napisem CRUISE na koniec trwa to 2-3 sek po czym gasnie. Wszystko dziala ok ale kontrolka Check Engine sie swieci tzn symbol silnika.Przez chwil臋 byl niski stan cieczy ch艂odz膮cej ale kontrolka nie zgasla po dolaniu.. W Citroenie wywalalo mi check engine gdy za dlugo jezdzilem bez wymiany oleju czy tu tez jest to mozliwe? Jak prawid艂owo zrobic kluczykowanie?
http://ptclub.pl/ind...wy&fromsearch=1
http://ptclub.pl/ind...wy&fromsearch=1
Napisano 28 December 2015 - 19:31
Co do tego 偶e kluczk wychodzi w ka偶dej pozycji mia艂em to w voyagerze i vw lt 35 . Go艣ciu kilka ulic dalej zrobi艂 za 20 z艂 i 艣miga艂o, 艣miga jak nowe
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
PITEK 2.0 LPG - b艂臋dy i kilka pyta艅 nowfgo u偶ytkownika |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Go艣膰.Leszek1983_* |
|
![]()
|
|
Kilka pyta艅 |
Og贸lnie | Bezimienny Go艣膰.Domczi_* |
|
![]()