Witam,
mam pytanie - czy od Pitka można odpalić drugie auto ? jeżeli tak to gdzie znajdują się wyjścia bieguna dodatniego i ujemnego w PT żeby podłączyć drugie auto?

pożyczanie prądu od pt cruisera 2.2 CRD
Started By
Bezimienny Gość.ro6erto_*
, 03 May 2014 21:25
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 May 2014 - 21:25
Napisano 03 May 2014 - 21:45
O ile dobrze wiem w benzynie w silniku od strony kierowcy bankowo masz minus, bliżej szyby, a plus bliżej klapy 

Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 03 May 2014 - 21:56

Napisano 04 May 2014 - 06:40
ro6erto,
Pamietaj odpalamy tylko na zgaszonym silniku aby nie uwalić alternatora - podładowując z Pt wcześniej ok 5-10 min auto na kablach które chcemy odpalić.
Pamietaj odpalamy tylko na zgaszonym silniku aby nie uwalić alternatora - podładowując z Pt wcześniej ok 5-10 min auto na kablach które chcemy odpalić.
Napisano 04 May 2014 - 12:00
Czyli jeżeli wszystko dobrze zrozumiałem to minus podłączam do śruby która mocuje zatrzask maski, następnie pt chwile pracuje na podłączonych kablach, gadżety pt wsiadam do auta które było rozładowane i odpalam tak?
Napisano 04 May 2014 - 12:07
ro6erto,
mase podłączasz do grubej śruby przy ramie po lewej stronie - jest obok filtra powietrza - jest tam podłaczana główna masa akumulatora do nadwozia , a plus do zacisku z kablami przy przegrodzie w CRD lub śruby przy bezpiecznikach obok kielicha w wersji benzynowej .
Dobrze zrozumiałeś podłączasz kable odpalasz auto i podładowujesz auto z rozładowanym akumulatorem 5-10 minut gasisz swoje i dopiero próbujecie odpalić drugi samochód.
mase podłączasz do grubej śruby przy ramie po lewej stronie - jest obok filtra powietrza - jest tam podłaczana główna masa akumulatora do nadwozia , a plus do zacisku z kablami przy przegrodzie w CRD lub śruby przy bezpiecznikach obok kielicha w wersji benzynowej .
Dobrze zrozumiałeś podłączasz kable odpalasz auto i podładowujesz auto z rozładowanym akumulatorem 5-10 minut gasisz swoje i dopiero próbujecie odpalić drugi samochód.
Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 04 May 2014 - 16:43
To ja mam źle zanaczone w aucie punkt, gdzie podłączmy minus?

Napisano 04 May 2014 - 17:04
Darku górna belka jest przykręcana na 6 śrub 6 jako nakładka i bardzo często nie masuje dobrze , bezpieczniej jest masę dać na główne mocowanie masy w aucie (masa nadwozie , masa silnik , masa akumulatora)