Przerywacz kierunkowskazów
Started By
Bezimienny Gość.astyku_*
, 08 Jul 2014 08:54
10 odpowiedzi w tym temacie
Bezimienny Gość.astyku_*
Napisano 08 July 2014 - 08:54
Witam,
Dwa dni temu moja żona zaobserwowała w naszym Pitulku dziwną rzecz - po wrzuceniu kierunkowskazu (tak samo w lewo, w prawo i po włączeniu awaryjnych) pomarańczowe światło działa ale nie pulsuje - świeci jednostajnie.
Mechanik stwierdził, że powodem może być przerywacz kierunkowskazów i tu mam pytanie:
- gdzie go fizycznie w samochodzie można znaleźć?
Bo ludzie od części samochodowych pytają mnie o numer tego przerywacza i na jego podstawie będą w stanie mi sprowadzić nowy.
Dwa dni temu moja żona zaobserwowała w naszym Pitulku dziwną rzecz - po wrzuceniu kierunkowskazu (tak samo w lewo, w prawo i po włączeniu awaryjnych) pomarańczowe światło działa ale nie pulsuje - świeci jednostajnie.
Mechanik stwierdził, że powodem może być przerywacz kierunkowskazów i tu mam pytanie:
- gdzie go fizycznie w samochodzie można znaleźć?
Bo ludzie od części samochodowych pytają mnie o numer tego przerywacza i na jego podstawie będą w stanie mi sprowadzić nowy.
Napisano 08 July 2014 - 09:46
Obok skrzynki bezpieczników po lewej stronie czarne pudełeczko, W wielu przypadkach da się go naprawić samemu, po podgięciu blaszek, czasem też potrafi się blaszki zajść na siebie lub zespawać.
Mariusz popraw się - takie rzeczy jak przerywacz kierunkowskazów to powinneś wiedzieć gdzie są zamontowane
Mariusz popraw się - takie rzeczy jak przerywacz kierunkowskazów to powinneś wiedzieć gdzie są zamontowane

Napisano 08 July 2014 - 09:58
5 pinowy zamontowany w przełączniku świateł (wsuwany), dostęp prosty - nie pasuje od żadnego innego auta tylko oryginał chryslera do PT Cruisera

Przełącznik przykręcany na dwie śruby torx - można wyjąć do wymiany przerywacza , choć można go wygrzebać i bez wyjmowania przełącznika .

Przełącznik przykręcany na dwie śruby torx - można wyjąć do wymiany przerywacza , choć można go wygrzebać i bez wyjmowania przełącznika .
Bezimienny Gość.tatra_*
Napisano 08 July 2014 - 10:01
Na mój gust przerywacz jest na manetkach świateł i kierunków-po rozebraniu osłony kierownicy jest do niego dostęp.
Przynajmniej ja tak miałem zmieniając manetkę włączającą światła przeciwmgielne
Przynajmniej ja tak miałem zmieniając manetkę włączającą światła przeciwmgielne

Bezimienny Gość.astyku_*
Napisano 08 July 2014 - 12:01
Mam jeszcze jedno pytanie:
- Czy ten przerywacz da się łatwo naprawiać?
Dzwonię po sklepach i szrotach ze stojącymi PT i wszyscy mówią, że czegoś takiego nie mają.
- Czy ten przerywacz da się łatwo naprawiać?
Dzwonię po sklepach i szrotach ze stojącymi PT i wszyscy mówią, że czegoś takiego nie mają.
Bezimienny Gość.tatra_*
Napisano 08 July 2014 - 12:09
Bo nie wszyscy wiedzą że jest on wpięty w manetki świateł-trzeba się temu przyglądnąć.
Odnajdź sobie namiar na forum do Przemka ze Żmigrodu , ma części do PT i jego zapytaj
Odnajdź sobie namiar na forum do Przemka ze Żmigrodu , ma części do PT i jego zapytaj
Napisano 08 July 2014 - 12:15
Przemek Zmigrod już nie handluje częściami , przerywacza się nie naprawia tylko wymienia na drugi sprawny
Bezimienny Gość.astyku_*
Napisano 08 July 2014 - 14:54
Czyli w zasadzie pozostaje kupienie mi całego przełącznika zespolonego - z manetką światła (przeciwmgłowe) też mam problem. Dzięki za pomoc!
Co ciekawe sprzedawany jest taki z przerywaczem w... Żmigrodzie!
http://allegro.pl/pr... ... 78981.html
Co ciekawe sprzedawany jest taki z przerywaczem w... Żmigrodzie!
http://allegro.pl/pr... ... 78981.html
Napisano 08 July 2014 - 15:03
astyku,
Nie musisz kupywać drugiego ? , koszt regeneracji max 119zł z gwarancja , przekaznik kierunkowskazów dostaniesz za 30-50 zł .Jak będziesz zainteresowany napisz na PW lub zadzwoń 791137360
Nie musisz kupywać drugiego ? , koszt regeneracji max 119zł z gwarancja , przekaznik kierunkowskazów dostaniesz za 30-50 zł .Jak będziesz zainteresowany napisz na PW lub zadzwoń 791137360
Napisano 08 July 2014 - 15:17
polecam załatwić to u Andreeasa - solidnie i z gwarancją :tak
Napisano 08 July 2014 - 15:25
astyku,
Nim podejmiesz decyzje proszę docisnąć piny wchodzące do przełącznika duża szara kostka , wystarczy że się delikatnie wysunie tez tak będzie się zachowywać - ta kostka często pęka i blokady pinów pozwalają na ich wysuwanie
Nim podejmiesz decyzje proszę docisnąć piny wchodzące do przełącznika duża szara kostka , wystarczy że się delikatnie wysunie tez tak będzie się zachowywać - ta kostka często pęka i blokady pinów pozwalają na ich wysuwanie