Zmieniarka cyfrowa NVOX
Started By
Grucha
, 10 Sep 2014 19:07
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 September 2014 - 19:07
Witam
Dziś otrzymałem zakupioną zmieniarkę cyfrową NVOX na 10 PIN i po podłączeniu do radia okazuję się,że zmieniarka uruchamia się na ok. 3 sek i się wyłącza.Zmieniałem źródła muzyki(karta SD-pendrive).Muzyka nagrana w MP3
Proszę o pomoc, może ktoś miał taką sytuację
Dziś otrzymałem zakupioną zmieniarkę cyfrową NVOX na 10 PIN i po podłączeniu do radia okazuję się,że zmieniarka uruchamia się na ok. 3 sek i się wyłącza.Zmieniałem źródła muzyki(karta SD-pendrive).Muzyka nagrana w MP3
Proszę o pomoc, może ktoś miał taką sytuację
Napisano 10 September 2014 - 19:51
Grucha,
Zobacz czy masz właściwie ustawioną emulacje przełacznikami na chryslera
Zobacz czy masz właściwie ustawioną emulacje przełacznikami na chryslera

Napisano 10 September 2014 - 20:44
Andreeas7 pisząc o emulacji miałeś na myśli 4 przełączniki na zmieniarce ?
Napisano 10 September 2014 - 21:00
dokładnie , te przełączniki to ustawienie emulacji pod dany typ radia , jesli masz ustawione poprawnie to odetnij w kostce radia przewód fioletowy z żółtym paskiem.
Napisano 10 September 2014 - 21:10
Andreeas7, a czy nie będzie mieć wpływ numer seryjny radia, który dopiero teraz zauważyłem ,że jest inny tj. moje radio ma nr. P56038643AD, a w instrukcji zmieniarki po 38 jest 5
Napisano 10 September 2014 - 21:54
przetnij ten przewód co ci podałem i sprawdż

Napisano 11 September 2014 - 09:48
Andreeas7 odciąłem ten przewód i bez zmian

Napisano 11 September 2014 - 09:52
Pisz do producenta , nic więcej już tu nie zrobisz sam , montowałem pod różne radia i nigdy numer się nie zgadzał a zmieniarka pracowała bezproblemowo.
Napisano 23 September 2014 - 20:56
Dzięki bardzo za radę.
Pozdr
Wysłana do serwisu na wymianę
[ Dodano: 2014-09-23, 21:56 ]
Witam
Dziś otrzymałem wymienioną zmieniarkę na nową i czy prędzej do Pitka, aby ją podpiąć(w tak zwanym międzyczasie oczekiwania na zmieniarkę skompletowałem sobie wiele dyskografii na 8-śmio gigowej karcie). Odkręcenie pięciu śrubek zajęło chwilkę i po podpięciu zong- nic się nie zmieniło czyli nie działa(nawet po odcięciu fioletowego kabla z żółtym paskiem).Objaw, po przełączeniu na zmieniarkę na ok. 3sek włącza się utwór z karty i po chwili radio przełącza na CD a zmieniarka się wyłącza. Śmiem się domyślać,że mam uszkodzone radio i nie przyjmuje zmieniarki. Czy mam zapomnieć o swojej ulubionej muzie i zwrócić zmieniarkę do sklepu(jak przyjmą)Proszę o pomoc
Pozdr
Wysłana do serwisu na wymianę

[ Dodano: 2014-09-23, 21:56 ]
Witam
Dziś otrzymałem wymienioną zmieniarkę na nową i czy prędzej do Pitka, aby ją podpiąć(w tak zwanym międzyczasie oczekiwania na zmieniarkę skompletowałem sobie wiele dyskografii na 8-śmio gigowej karcie). Odkręcenie pięciu śrubek zajęło chwilkę i po podpięciu zong- nic się nie zmieniło czyli nie działa(nawet po odcięciu fioletowego kabla z żółtym paskiem).Objaw, po przełączeniu na zmieniarkę na ok. 3sek włącza się utwór z karty i po chwili radio przełącza na CD a zmieniarka się wyłącza. Śmiem się domyślać,że mam uszkodzone radio i nie przyjmuje zmieniarki. Czy mam zapomnieć o swojej ulubionej muzie i zwrócić zmieniarkę do sklepu(jak przyjmą)Proszę o pomoc
Bezimienny Gość.kitt78_*
Napisano 21 December 2014 - 21:33
Witam
Też kupiłem taka zmieniarką do radia RBK (niestety kod się nie zgadza i nie odpala w ogóle)
Mam tez drugie radio RBB ze zmieniarka działa a z NVOXem nie - jakieś porady??
Pozdro
Też kupiłem taka zmieniarką do radia RBK (niestety kod się nie zgadza i nie odpala w ogóle)
Mam tez drugie radio RBB ze zmieniarka działa a z NVOXem nie - jakieś porady??
Pozdro
Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 11 January 2015 - 00:07
A może to jest alternatywa? Może ktoś wie jak to zrobić samemu?