Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Włocławek w letnim klimacie-

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1709 odpowiedzi w tym temacie

#321 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Adam

Napisano 09 March 2015 - 20:11

Bartek , kalkuluję koszty powrotu po rejsie do domu i jak będę wracał sam to taniej będzie wracać PKP Intercity bo to tylko 49zł.

Ale jeśli nad morze pojada moje dziewczyny (one pozostaną podczas rejsu na lądzie) to jedziemy pitkiem.

Wtedy być może podjedziemy się przywitać.

Cena za Spot 250zł jest fajna i atrakcyjna, tylko nie bardzo rozumiem jak to wygląda jak "rozbija" się tą cenę na poszczególne dni.

Albo ja coś nie rozumiem albo po prostu gdzieś wkradł się błąd.  

#322 bartek_sz3

bartek_sz3

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2007i 2013
  • Silnik:2.4M. 3.6vvt
  • Imię:Bartek

Napisano 09 March 2015 - 20:14

@bigmeen,

Niema problemu przekażemy

@adames,

jutro wyjaśnimy tą kwestię

#323 kade

kade

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek

Napisano 11 March 2015 - 06:55

Jak widać,Renata powoli dochodzi do siebie...

Załączone pliki

#324 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 11 March 2015 - 20:10

Dzisiejsza dyskusją na prośbę autora, tzn w imieniu autora tematu została wydzielona.

#325 MayheM

MayheM

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:Brak
  • Silnik:Brak
  • Imię:Marcin

Napisano 11 March 2015 - 21:50

Czyli wiadomo coś w kwestii kosztów, dlaczego ludzie bez noclegu płacą drożej od tych z noclegiem?

#326 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 11 March 2015 - 21:57

Marcin, tego nie wiemy na pewno, poczekajmy aż Renata będzie na forum, wtedy wszystko powinno się wyjaśnić. 

#327 MayheM

MayheM

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:Brak
  • Silnik:Brak
  • Imię:Marcin

Napisano 11 March 2015 - 22:00

Racja, tak będzie najlepiej :)

#328 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 15 March 2015 - 09:53

Jak widać,Renata powoli dochodzi do siebie...

Nie przesadzaj.....nie mam takich wąsów... :foch

Jak będziesz się widział Renatą prosze pozdrów Ją od nas. Od Ewy bigmeen i Alexa. Życz szybkiego powrotu do zdrowia.
Marcinie- dziękuję za pamięć - zrobiłam co mogłam,żeby powrót był szybki   :kawka

Albo ja coś nie rozumiem albo po prostu gdzieś wkradł się błąd.  

Adamie jestem Ci winna dobre piwo - gdyby nie Twoja spostrzegawczość moi goście czuliby się nieswojo .. po przebrnięciu przez wiele wpisów  i  przeczytaniu wspólnie z Moniką informacji o kosztach  stwierdzam,że wyłapałeś mój lapsus językowy ,który zmienia sens wpisu. Oczywiście  kwota 140 zł dotyczy piątku(ogniska) i soboty(obiadu grilowego i imprezy) ,ale bez noclegu.Mam nadzieję,że rozwiałam niepokój ,który zapanował podczas mojej nieobecności. Wybaczcie ,że tak długo kazałam czekać Wam na odpowiedż- jednak nie miałam dostępu do neta (chociaż po lekturze dzisiejszej cieszę się,że go nie miałam).Na stronie pierwszej naniosę korektę,a Tobie Adamie dziękuję za erratę tekstu.

Tym samym ponawiam zaproszenie pozostałym klubowiczom z racji,że pozostały nam zaledwie trzy pokoje.

#329 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 15 March 2015 - 10:11

Renata jeszcze bym poprosił o rozbicie Piątku i Soboty cześć osob wybiera się tylko na jeden dzień : ognisko piatek ?

#330 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 15 March 2015 - 10:34

Renata jeszcze bym poprosił o rozbicie Piątku i Soboty cześć osob wybiera się tylko na jeden dzień : ognisko piatek ?

Andrzeju -  skontaktuję się w poniedziałek z managerem obiektu i myślę,że będzie jakaś propozycja. W sumie pytała mnie tylko jedna osoba,ale oni będą w piątek i sobotę na głównych atrakcjach. Pomyślimy...

#331 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 15 March 2015 - 14:14

Czyli Spot to jest Zlot Czarownic w Automobilach nad rzeką?
Czyli Spot to jest Zlot Czarownic w Automobilach nad rzeką?

no może nie jestem miss,ale żeby od razu mi tu imputować z czarownicą..... :Aischa4

"Radosne Pitolenie"
Leszku - bardzo mi się podoba  :kciuki 

Sama zastanawiałam się na początku czy dobrze słyszę określenie "spot",ale  jako,że ja głupia kobieta jestem nie polemizowałam. Określenia "zlot" są mi w motoryzacji bardziej znane...czasem kiedy mówiłam komuś ,że jadę na "spot" czy teraz organizuję  "spot" to dopytywano "na co?" .  Ja przyjęłam takie określenie do wiadomości i stosowania jednak w rozmowach czy kontaktach pisanych dla bezpieczeństwa używam "zlot". Więc co by to nie było   zapraszam jeszcze chętnych nowych i starych forumowiczów... 

#332 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 15 March 2015 - 14:54

Oczywiście  kwota 140 zł dotyczy piątku(ogniska) i soboty(obiadu grilowego i imprezy) ,ale bez noclegu.

To z tego wynika, że udało Ci się zorganizować wszystko po bardzo atrakcyjnej cenie. Wychodzi na to, że nocleg ze śniadaniem masz po 55zł  mimo iż na stronie tego ośrodka noclegi są po 70 i po 80zł.

A wracając do nazewnictwa, to kiedyś na zaprzyjaźnionym z naszym forum citroena 2CV dowiedziałem się że oni jeżdżą na zloty bo kaczki się zlatują.

U nas nazwa która od początku istnienia forum określała nasze forumowe spotkania to był Spot,  córka kiedyś jeździła do Pałacu w Lubiążu na  słynne Sloty Art Festival.

Tak więc nazwać można takie cyklicznie spotkanie różnie, szkoda tylko że nie wszyscy chcą, żeby nasze spotkania miały własne indywidualne nazewnictwo.

#333 monika_antonina

monika_antonina

PT PRO

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0
  • Imię:Monika

Napisano 15 March 2015 - 20:36

No Renia ale z Ciebie negocjator cenowy istna business woman . Z racji ze w temacie przerabiamy skargi i życzenia to ja poproszę o zamówienie extra pogody. Jesli mogę oczywiście.

#334 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 15 March 2015 - 20:56

No Renia ale z Ciebie negocjator cenowy istna business woman . Z racji ze w temacie przerabiamy skargi i życzenia to ja poproszę o zamówienie extra pogody. Jesli mogę oczywiście.

Pani menadżer porównała nasze ustalenia bardziej jako terroryzm.... ;-)) Moniko....czy ja jestem Wróżka Zębuszka....? Po pogodę dzwoń do Zubiego z TVN...a zresztą ....niech stracę....sama zadzwonię (za te korytarzowe spacerki)

#335 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 16 March 2015 - 09:17

To wychodzi na to, że udało Ci się zorganizować wszystko po bardzo atrakcyjnej cenie. Wychodzi na to, że nocleg ze śniadaniem masz po 55zł  mimo iż na stronie tego ośrodka noclegi są po 70 i po 80zł.
A wracając do nazewnictwa, to kiedyś na zaprzyjaźnionym z naszym forum citroena 2CV dowiedziałem się że oni jeżdżą na zloty bo kaczki się zlatują.
U nas nazwa która od początku istnienia forum określała nasze forumowe spotkania to był Spot,  córka kiedyś jeździła do Pałacu w Lubiążu na  słynne Sloty Art Festival.
Tak więc nazwać można takie cyklicznie spotkanie różnie, szkoda tylko że nie wszyscy chcą, żeby nasze spotkania miały własne indywidualne nazewnictwo.

Adamie - w odniesieniu do określeń -widzę,że we wpisach pojawia się celowe wyróżnianie nawet kolorystyczne spot (kanie) i zlot....zostawmy te wątpliwości i złośliwości na boku jak i nazewnictwo "ogólnopolski" ,"wiejski" czy " miejski" bo pierdoły zaczynają mieć większe znaczenie niż sens i cel takich właśnie imprez...nie to jest najważniejsze czy się komuś podoba czy nie a to,że ludzie chcą ze sobą spędzać czas całymi rodzinami.....(gdyby ktoś chciał kontynuować temat - załóżcie proszę nowy wątek w offtopicu.

#336 dhmmac/Rumcia

dhmmac/Rumcia

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.4 M
  • Imię:Dorota

Napisano 16 March 2015 - 09:19

mnie w sumie wszystko jedna jak się to będzie nazywać, może być nawet Pitolenie jak ktoś wyżej ładnie ujął

Ważne, że się spotkamy, zobaczymy, poznamy i miło spędzimy razem czas.

a, i w kwestii spotkania rodzin- wiem, że część z was będzie z małoletnimi. Można wiedzieć w jakim wieku? bo z przyczyn niezależnych ode mnie zabieram jednak córkę (14 l ) i zastanawiam się, czy będzie miała towarzystwo

Użytkownik dhmmac edytował ten post 16 March 2015 - 09:21

#337 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 16 March 2015 - 10:48

Renato, tu nie chodzi o złośliwości czy jakieś przepychanek sama przecież w pierwszym poście zaproponowałaś we Włocławku miejsce na Spot  :diabelek

#338 Bezimienny Gość.Gustaw_*

Bezimienny Gość.Gustaw_*
  • Guests

Napisano 16 March 2015 - 11:44

No dobra. Jedni pojadą na Spot, drudzy polecą na zlot. Ważne aby w to samo miejsce i o tym samym czasie.

Aby wszystkich pogodzić proponuję zatem neologizmy - Zlotospot lub Spotozlot :-)

Użytkownik Gustaw edytował ten post 16 March 2015 - 11:46

#339 dominic

dominic

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Silnik:2.2M
  • Imię:Dominik

Napisano 16 March 2015 - 14:12

zabieram jednak córkę (14 l ) i zastanawiam się, czy będzie miała towarzystwo
mój  synio ma 5 lat ale wygląda na 7latka :) myślę że się dogadają :haha

#340 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 16 March 2015 - 15:01

Adamie ...ja spot a ktoś inny ma zlot....jakby nie było już niedługo wszyscy będziemy cieszyć się ze wspólnie spędzonych chwil...  :kciuki

Dorotko - Twoja córka bez wątpienia nie będzie się nudzić- będzie aktywnie uczestniczyć z nami w różnych konkursach,zabawach itd....zostanie moją asystentką od zdjęć :fota

Użytkownik Aischa4 edytował ten post 16 March 2015 - 15:11