Poszukiwany PT Cruiser 01-05r. LPG
Napisano 16 November 2014 - 21:52

Napisano 16 November 2014 - 22:10
Napisano 17 November 2014 - 11:18
Rafał, jakby co, to daj znać. Możliwe, że go znam, a jak nie, to moge zrobić wywiad na temat jego rzetelności
z tego co sprzedawca pisze to w tej chwili jest za granicą, jeśli jesteś w stanie zrobić wywiad środowiskowy to byłoby super - skoro człowiek ściąga PiTki na zamówienie to możliwe, ze nie tylko ja skorzystam.
Wysłałem mu wiadomość - pewnie się uśmieje jak zobaczy co bym sobie życzył, ale dzięki Eugeniuszowi, który pokazał mi ślicznego PiTa innego nie chcę

Bezimienny Gość.krol44_*
Napisano 17 November 2014 - 11:18
krol44, po Elblągu ''kula'' się kilka ptków... bo widze dzwoń do mnie dojade i wybije Ci z glowy 2.0 (zaraz mnie zabiją)
![]()
Sluna a dlaczego chcesz mi wybić 2,0 ? uważam go za w miarę rozsądne rozwiązanie do auta jeżdżącego dziennie tylko ok 20 km po mieście. Jeżeli dużo pali to zawsze można założyć lpg dla świętego spokoju, ale do przyspieszania w mieście nic do niego nie mam, może na trasie faktycznie nie jest to diesel , ale do miasta jak dla mnie , a właściwie dla mojej żonki -rewelacja. No i co ważne bardzo szybciutko ciepło w środku, w moim mondeo 3 2,0diesel ciężko silnik zagrzać na mieście, więc i spalanie rośnie i w zimę chłodnawo. A myslę , że 1,6 to jednak troszkę maławo na to auto.
Napisano 17 November 2014 - 13:41

Napisano 17 November 2014 - 19:30
Święte słowa Panie Dzieju, Święte słowa.... :tak 2.0 z LPG (ja mam Staga) po mieście (a i w trasie też) - to koszt taki sam, jak jazdy dieslem, a przyjemność z jazdy (zwłaszcza w zimę, bo szybciej cieplejkrol44, po Elblągu ''kula'' się kilka ptków... bo widze dzwoń do mnie dojade i wybije Ci z glowy 2.0 (zaraz mnie zabiją)
![]()
Sluna a dlaczego chcesz mi wybić 2,0 ? uważam go za w miarę rozsądne rozwiązanie do auta jeżdżącego dziennie tylko ok 20 km po mieście. Jeżeli dużo pali to zawsze można założyć lpg dla świętego spokoju, ale do przyspieszania w mieście nic do niego nie mam, może na trasie faktycznie nie jest to diesel , ale do miasta jak dla mnie , a właściwie dla mojej żonki -rewelacja. No i co ważne bardzo szybciutko ciepło w środku, w moim mondeo 3 2,0diesel ciężko silnik zagrzać na mieście, więc i spalanie rośnie i w zimę chłodnawo. A myslę , że 1,6 to jednak troszkę maławo na to auto.

Pozdrawiam
Napisano 17 November 2014 - 19:36

Bezimienny Gość.krol44_*
Napisano 17 November 2014 - 20:27

Pozdrawiam[/quote]
Kolego a jakie dokładnie masz komponenty w instalacji, sterownik wtryski reduktor, zbiorniki jak spalanie
Napisano 17 November 2014 - 21:01
Kolego a jakie dokładnie masz komponenty w instalacji, sterownik wtryski reduktor, zbiorniki jak spalanie
A nie możesz zadac prostszego zestawu pytań?

Wtryski: jakiejsiś Valteki (nie na listwie, tylko pojedyncze), reduktor KME, butlę miałem w kole (

Pozdrawiam
Napisano 17 November 2014 - 21:58

Napisano 17 November 2014 - 23:12
Dalej poszukuje 1.6 w gazie, ewentualnie 2.0 LPG
Człowiek z Turku odezwał się - napisał, że może być problem ze znalezieniem LPG, ale jeśli trafi na taki egzemplarz (chciałbym kilka bajerów w bonusie) to się odezwie
Napisano 18 November 2014 - 10:08
Cholera - nowy jest, a już się czepiadziękuję kochani za podbijanie mojego wątku, jednak proszę te dyskusję przenieść do właściwego działu. Nowy jestem a już się czepiam - lubię porządek na forum.
Dalej poszukuje 1.6 w gazie, ewentualnie 2.0 LPG
Człowiek z Turku odezwał się - napisał, że może być problem ze znalezieniem LPG, ale jeśli trafi na taki egzemplarz (chciałbym kilka bajerów w bonusie) to się odezwie

To żeby wrócić do głównego tematu: polecałbym jednak 2.0. Nie jest to też demon prędkości - ale wydaje mi się, że tych parę koni więcej się jednak przydaje. Poza tym mimo opinii (być może uzasadnionych), że 1.6 jest silnikiem trwalszym - ja na swoim 2.0 już parę tysięcy kilometrów zrobiłem i nie zauważyłem, żeby ten silnik się skończył. 2.0 ma pasek a 1.6 łańcuch rozrządu - ale (z tego, co się orientuję) z częściami do 2.0 (i jego osprzętu) nie ma tak dużych problemów, jak do 1.6. Poza tym 1.6 może dłużej wytrzymuje i mniej się psuje - ale 2.0 jest tańszy w naprawach....
A jak chcesz z bajerami - to szukaj 2.0 (lub jeszcze lepiej 2.4) w wersji limited. I tą właśnie opcję polecam...

Pozdrawiam

Napisano 02 December 2014 - 12:02

http://olx.pl/oferta... ... 0d18863c59
trochę ma latek i w dodatku najuboższa wersja

Trochę korci, że tak blisko, ale z drugiej strony czekam na tego jedynego... tylko nikt go nie chce sprzedać

za to gdyby ten był w gazie to już bym jechał oglądać

http://olx.pl/oferta... ... 98ad09b948
pewnie przez te błyszczące felgi

Napisano 02 December 2014 - 12:48

Nie ma też instalacji gazowej - ale to raczej zaleta, niż wada. Założysz sobie swoją, świeżą, na gwarancji - będziesz wiedział, co masz...

Pozdrawiam

Napisano 02 December 2014 - 13:09

Napisano 02 December 2014 - 20:08
Napisano 02 December 2014 - 21:26
[ Dodano: 2014-12-02, 21:26 ]
I jeszcze jak pakiet to chyba pół chrom. A czy te felgi są alu?
Napisano 03 December 2014 - 14:28
Napisano 03 December 2014 - 18:15
że tempomatu nie widać na zdjęciu to moze jest tak kierownica na fotce ustawiona że wygląda tak jakby go nie było.
Może włącznik przy kierownicy jest, ale na pewno nie ma serwa pod maską więc tempomat i tak nie będzie działał.
Napisano 07 December 2014 - 23:35
jutro rano dzwonię, wygląda na ten jedyny - czuję to w moczu!
Jeśli go znacie to piszcie bo będe mógł pomacać dopiero za dwa tygodnie