Brak kontrolki ręcznego + światła mijania a ręczny
#1 Bezimienny Gość.Boro_*
Napisano 24 listopada 2014 - 21:14
szukam, szukam i jedyne co znalazłem, to nowy problem (z akumulatorem: http://ptclub.pl/vie...p=230186#230186) - więc dalej nie szukam
Mianowicie w PT nie mam kontrolki ręcznego - nie zapala się po przekręceniu kluczyka, ani po zaciągnięciu dźwigni. Wszystko wskazuje więc chyba na żarówkę - czy w PT jest z ich wymianą podobny problem jak w Omedze: trzeba wyjąć zegary, a to już trochę roboty... Czy może być inna przyczyna? Dodam - ręczny działa
Kolejna sprawa, to powiązanie ręcznego i świateł mijania. U mnie jest tak: jak żona dopuści mnie już do PiTuchy wsiadam, chwilę się upajam, przestawiam fotel, lusterko, jeszcze chwila zadumy i odpalam. Po przekręceniu kluczyka i w oczekiwaniu na nagrzanie świec, zapalają się światła (bez dotykania manetki!):
1) jeżeli zaciągnięty jest ręczny (a raczej "na noc" tak nie praktykujemy), to zapalają się światła pozycyjne; po odpaleniu zwolnieniu hamulca, zapalają się mijania.
2) jeżeli ręczny nie jest zaciągnięty, zapalają się światła mijania.
Po odpaleniu w ogóle nie można zgasić pozycyjnych! Manetka na "0", a one świecą. Jeżeli zaciągnę ręczny, to gasną mijania. Nie mogę więc np. gdzieś niezauważony podjechać! (Nie planuję, ale kto wie?
Czy te dwa problemy mogą być powiązane? Ktoś ma podobnie ze światłami?
#2 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 24 listopada 2014 - 21:20
Napisano 24 listopada 2014 - 21:20
nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałem odłączony kabel przy ręcznym. plastik do góry, podłączenie kabla i działa.Mianowicie w PT nie mam kontrolki ręcznego - nie zapala się po przekręceniu kluczyka, ani po zaciągnięciu dźwigni
#4 Bezimienny Gość.Boro_*
Napisano 24 listopada 2014 - 21:35
nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałem odłączony kabel przy ręcznym. plastik do góry, podłączenie kabla i działa.
Dzięki. Rozumiem w kabinie ten plastik do góry?
[ Dodano: 2014-11-24, 21:35 ]
Podejrzewam, że masz zainstalowany moduł świateł dziennych, nie fabryczny oczywiście jak w każdym modelu z tego roku.
Dzięki - czytałem ten temat, ale wydaje mi się, że to nie to: http://ptclub.pl/vie... ... ne&start=0
Napisano 24 listopada 2014 - 21:40
Napisano 24 listopada 2014 - 21:56
na ręczny nie ma żarówki jest wlutowana na stałe dioda led i nie ulega uszkodzeniu , tak jak Darek napisał masz zamontowany automat świateł dodatkowy , a ręczny został wykorzystany do sterowania .
Napisano 24 listopada 2014 - 22:16
#8 Bezimienny Gość.Boro_*
Napisano 24 listopada 2014 - 22:27
Boro,
tak jak Darek napisał masz zamontowany automat świateł dodatkowy , a ręczny został wykorzystany do sterowania .
Rozumiem, dzięki. Czy można się tego pozbyć w miarę bezproblemowo?
Napisano 24 listopada 2014 - 22:30
pewnie że tak zawsze jest wszystko do przywrócenia jak w oryginale
#10 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 24 listopada 2014 - 22:32
#11 Bezimienny Gość.Boro_*
Napisano 24 listopada 2014 - 22:43
#12 Bezimienny Gość.RYBA_6936_*
Napisano 25 listopada 2014 - 09:41
Napisano 25 listopada 2014 - 10:07
Mozna to przeprogramować - to jest tylko jedna z opcji uwzględniona przez producenta .
Napisano 27 listopada 2014 - 05:52
#15 Bezimienny Gość.Boro_*
Napisano 29 listopada 2014 - 15:49
Boro, ten plastik "wokół" ręcznego, w kabinie. tylko nie wiem jak jest w twoim aucie
Sprawdzone przez mechanika, przewody podłączone. Czyli zostają przewody i czujnik.