Bardzo bym prosił o opisywanie w tym temacie problemów związanych z błędną ilością "nieczytanych tematów"
Będę się konsultował z twórcą tego moda, ale wcześniej muszę dokładnie poznać problem.
Nowa zawartość ( błędna)
Napisano 04 lutego 2015 - 18:37
Napisano 04 lutego 2015 - 20:07
Po przeczytaniu nowych postów nadal wyświetla że takowe występują.
Ale wystarczy się powtórnie zalogować i jest gicior.
Napisano 04 lutego 2015 - 21:21
A ja bez względu na ilość przeczytanych tematów mam cały czas "nowa zawartość (21)".
Pardon, jednak liczba się zmienia.
Użytkownik Eugeniusz edytował ten post 04 lutego 2015 - 21:27
Napisano 07 lutego 2015 - 23:22
na stronie głównej mam zawartość zgodną z tym, co przeczytałem, a czego nie, ale gdy wejdę w swój profil, to tam cały czas wyświetla mi zawartość 47 . Po kliknieciu na owe 47 pokazuje, że nie mam nic.
Jest mi to zbędne do życia, jedynie sygnalizuję zjawisko
Napisano 07 lutego 2015 - 23:32
Piter, właściwości "nowej zawartości" zmieniają się w zależności, w którym miejscu na forum aktualnie się znajdujesz. Jak wejdziesz na główną stronę może być inne. Jak np. wejdziesz w "Użytkowników" lub np. jak wejdziesz "w swoje wiadomości"
Jeszcze się będziemy trochę uczyć tego nowego forum :tak
Napisano 09 lutego 2015 - 17:38
pod avatarami u jednych jest skąd a u innych brak takiego,...
Użytkownik miecio edytował ten post 09 lutego 2015 - 17:39
Napisano 09 lutego 2015 - 17:50
pod avatarami u jednych jest skąd a u innych brak takiego,...
trzeba wejść w ustawienia swojego profilu i uzupełnić pole Skąd:
czyli klikasz na swój nick w prawym górnym rogu przeglądarki a następnie z listy wybierasz "ustawienia"
jeśli nie znajdziesz to kliknij w ten link: http://ptclub.pl/ind...e&module=usercp
Napisano 09 lutego 2015 - 18:23
a faktycznie jest bravo przemus !
Użytkownik miecio edytował ten post 09 lutego 2015 - 18:25
Napisano 12 lutego 2015 - 10:53
Miałem napisać zupełnie o czym innym - ale:
wyskoczył mi komunikat, że w poście umieściłem ZA DUŻO (sic!) emotikonów, niż "dozwolona liczba".
Próbowałem więc post podzielić na części - pierwsza owszem została zapisana, ale przy następnej strona się wieszała, zanikały polskie znaki i w ogóle kosmos....
Jak już będzie można używać emotikonek do woli - to napiszę , co mnie boli......
Pozdrawiam
Użytkownik pablicito edytował ten post 12 lutego 2015 - 11:16
Napisano 12 lutego 2015 - 12:20
wyskoczył mi komunikat, że w poście umieściłem ZA DUŻO (sic!) emotikonów
dodam że max ilość emot na post to 10
Napisano 12 lutego 2015 - 13:02
dodam że max ilość emot na post to 10
01 Skoro tak - to ogłaszam Akcję Protestacyjną 02. To narusza moje prawa! 03 (tylko jeszcze nie wiem jakie 04).
Ale się nie dam!!! 05 06
Emotikonki dla każdego!!! 07
I piwo dla mnie!!! 08
Będę - jak rolnicy - drogi blokować
Żeby móc do woli emotikonki użytkować!!! 09
10
Napisano 12 lutego 2015 - 13:10
Pablo, wybacz, nie każdy potrafi w jednym poście upakować 10 emot
Napisano 12 lutego 2015 - 13:57
Pablo, wybacz, nie każdy potrafi w jednym poście upakować 10 emot
10 emot!!! 02 Co to jest 10 emot!?!?!? 03 Ja w tym temacie napisałem posta, w którym (żeby złagodzić ostrość myśli) użyłem 40 emotek!!! 04 Napisałem się przez pół godziny - a potem całość i tak poszła do kosza 05 06 07 08
To ja się pytam: W jaki sposób mam przekazać myśli, jeśli jestem tak ograniczany 09 10
W podpisie miejsce na emotkę "pablicito"
Napisano 12 lutego 2015 - 14:13
jeśli jestem tak ograniczany x 9
Napisano 12 lutego 2015 - 15:23
To teraz (bez używania emotek - co zniekształci charakter wypowiedzi, ale cóż - ograniczenia...):
Jestem jak inżynier Mamoń z "Rejsu". To znaczy - podoba mi się tylko to, co już słyszałem. Czyli nie przepadam za wszelkimi zmianami, nowinkami i gadżetami. Wolę "dobre stare", niż "lepsze nowe".
Z tego wynika, że poprę każdego
Kto stwierdzi, że lepsze jest wrogiem dobrego.
Ale potrafię dostrzec uroki i zalety nowego forum. Ogólnie już się z nim oswoiłem i przyzwyczaiłem do niego.
Ale jako typowy przedstawiciel mojej narodowości - mam pewne "Ale":
Otóż na starym forum wyśmienicie działała funkcja wskazująca ilość nieprzeczytanych postów w nawiązaniu do tematów ignorowanych. Temat ignorowany był ignorowany totalnie. Licznik nieprzeczytanych wiadomości nie uwzględniał postów pisanych w tych ignorowanych tematach. I tak sobie (ja i ignorowane tematy) żyliśmy zgodnie, obok siebie nie wadząc sobie nawzajem, nie przeszkadzając - i w ten sposób podnosząc na wyżyny rzadką w naszym kraju cechę: tolerancję.
Na nowym forum ignorowane tematy nie pozwalają zapomnieć o sobie i cały czas zmuszają mnie (wbrew mojej woli) do wspólnego pożycia!!! Jakżeż to się dzieje? A więc po kolei:
Po zalogowaniu się przebywam z początku na stronie głównej forum. I cóż zauważam? Że licznik przy zakładce "Nowa zawartość" wskazuje pewną wartość różną od zera. Klikam więc w wymieniony odnośnik i stwierdzam, że faktycznie na stronie "Nowej zawartości" jest kilka nowych postów w tematach, które nie są przeze mnie ignorowane. Oddaję się więc czynności przeglądu tematów i lektury uwidocznionych wątków. Po zakończeniu tychże powracam na stronę główną forum, wykonuję odświeżenie (nie mylić z odświerzbieniem) strony i stwierdzam, że licznik "Nowej zawartości" nadal wskazuje cyfrę zdecydowanie różną w swym wyglądzie od cyfry "0", choć o zdecydowanie niższym nominale, niż poprzednio. Cóż - zawsze mogło się zdarzyć, że w tzw. "międzyczasie" ktoś coś dopisał...
Wchodzę więc w "Nową zawartość" i stwierdzam (zresztą oczekując takiego stanu rzeczy), że cytuję: "Brak nowej zawartości". Powracam więc na stronę główną i stwierdzam, że "0" jednak nie równa się "0".
Po zastosowaniu metody Mistrza Yody (pomedytować o tym muszę) stwierdzam, że przyczyną takiego stanu rzeczywistości jest najprawdopodobniej fakt, że licznik "Nowej zawartości" wskazuje też nowe posty, które popełnione zostały w tematach, które zdecydowałem się ignorować - i stąd "Brak nowej zawartości" przy stanie licznika > 0 (czyli jakby nie patrzył sprzeczność logiczna).
Ponieważ jestem osobą, u której zdiagnozowałem (osobiście!!!) zaburzenia kompulsywno - obsesyjne - nie jestem w stanie pogodzić się z tą sprzecznością. W celu korekty licznika wykonuję więc jedną z procedur:
- albo: wchodzę w zakładkę "Nowa zawartość" -> przewijam na dół strony -> odnajduję zmyślnie ukryty odnośnik "Oznacz jako przeczytane" -> z rozwijającego się menu wybieram "Wszystko" -> powracam na stronę główną -> odświeżam stronę -> cieszę się prawidłowym stanem rzeczy (że 0 = 0).
- albo: na stronie głównej w "Najnowszym postach" wyszukuję post z ignorowanego tematu -> wchodzę w ten temat (czyli: teoretycznie czytam temat ignorowany) -> zamykam otwarty temat -> odświeżam stronę -> cieszę się prawidłowym stanem rzeczy (że 0 = 0).
- albo: ignoruję "fałszywe" wskazania licznika, jako rzecz w gruncie rzeczy nieistotną - co w przypadku osoby z zaburzeniami jw. jest rzeczą nierealną.
Dlatego też zapytuję się, czy istnieje inny sposób postępowania - aby mnie zadowolić? Albo najlepiej żeby było po staremu, tzn. licznik "Nowej zawartości" nie uwzględniałby tematów ignorowanych, czyli stan licznika odpowiadał by rzeczywistości.
I druga sprawa: Szanowny Grafik Forumowy zauważył (jako grafik "ma oko" - to i widzi), że licznik "Nowej zawartości" na stronie głównej pokazuje inną wartość niż licznik "Nowej zawartości" na innej stronie (choćby w profilu użytkownika). Do tej pory żyłem w słodkiej nieświadomości i przekonaniu, że Nowe jest Nowe i już. Tzn. Nowe na forum jest Nowym na forum, a nie na poszczególnych stronach. Ta różnorodność "Nowej zawartości" przytłoczyła mnie i zdominowała - sam już nie wiem: co jest Nowe, a co Nowe?
Dodatkowo: wchodząc przykładowo w profilu użytkownika w "Nową zawartość (30)" stwierdzam, że nie tam nic, albo są np.: dwie informacje, że ktoś przybył na forum. Po powrocie na profil zauważam, że licznik się nie zmienił. Czyli 30 = 0. Osoba z zaburzeniami jw. nie pogodzi się z taką sprzecznością.
Czy istnieje możliwość dokonania stosownych zmian, zgodnych z mymi potrzebami i oczekiwaniami?
Jeżeli gdziekolwiek w tym poście wyraziłem się niejasno - jestem do dyspozycji (pieszo, konno lub aby odpowiedzieć...).
Pozdrawiam
[w tym miejscu powinna być emotka "pablicito]
P.S.: NIE MOŻNA STOSOWAĆ EMOTEK!!! CZUJĘ SIĘ OGRANICZONYM!!!!
Napisano 12 lutego 2015 - 19:23
Dzieki za opis, zobaczę co da się zrobić aby ulżyć Twojemu cierpieniu
Napisano 12 lutego 2015 - 19:47
Porównując stare forum z nowym to tak jakby porównać przedlifta z poliftem, gdzie przedlift uśmiecha się i jest bardziej przyjazny dla użytkownika a polift jak to polift.
Napisano 12 lutego 2015 - 20:23
Paweł, ktoś już kiedyś powiedział że Świat nie jest doskonały i nasze forum tez niestety do takich doskonałych nie należy. Pewnie Przemek będzie patrzył co da się zrobić. Jak zauważyłeś, to forum nadal jeszcze nie jest do końca dostrojone i trzeba kilka spraw dokończyć np kolory działów.
A co do ignorowanych tematów, ja nie ignoruję żadnego, ale zawsze istniej możliwość ręcznie odznaczyć tematy których nie chce się czytać, jako przeczytane. Na dole, pod forum jest napis "Oznacz jako przeczytane" , tam wybieramy co chcemy odznaczyć.
Ale za czujność i zgłaszanie wszystkiego co nie działa tak jak byście tego chcieli bardzo dziękujemy, nawet jak nie wszystko da się zmienić.
Napisano 13 lutego 2015 - 09:36
Pawle, ehh pieknie napisane, gdybyś jeszcze przetłumaczył na angielski
Dzieki za opis, zobaczę co da się zrobić aby ulżyć Twojemu cierpieniu
Ach Wodzu!!!
Dzięki dla Tych, którzy być może nam dogodzu!!! (nie to, żebym był złośliwy - ale w tym miejscu miała być emotka :"P")
Porównując stare forum z nowym to tak jakby porównać przedlifta z poliftem, gdzie przedlift uśmiecha się i jest bardziej przyjazny dla użytkownika a polift jak to polift.
Być może masz Waćpan rację - ale niestety
Nowe Forum ma też pewne zalety... (miejsce na emotkę :")")
Napisano 13 lutego 2015 - 09:44
Paweł, to ile tych emotek ? 20? może być