@pablicito,
Wracając do tematu ilości nieczytanych postów - obecny skrypt forum w swojej podstawowej wersji nie pokazuje ilości nieczytanych postów - odpowiednikiem tego jest "Nowa zawartość" i tak to działa na całym świecie
Na "nowa zawartość" składają się nieczytane posty, wydarzenia w kalendarzu, nowo zarejestrowani użytkownicy - po wejściu w "nowa zawartość" mamy możliwość wybrania jaka zawartość w danej chwili nas interesuję.
Do pokazywania ilościowej zawartości jest osobny mod - który jednak w obecnej wersji skryptu nie jest bezbłędny, na pocieszenie mogę dodać że podobnie wygląda to na polskim supporcie ip.board - trudno musimy z tym jakoś żyć, za jakiś czas wyjdzie poprawiona wersja i wszystko będzie ok. Jeżeli po wejściu w nowa zawartość nie ma nieprzeczytanych postów to tak jest, jeśli masz wątpliwość to możesz zamiast "nieczytana zawartość" wybrać "nowe posty od ostatniej wizyty" lub "ostatnie 24 godziny" a nawet ostatnie 6 miesięcy
Jeśli ta cyferka jest tak dla Ciebie nieznośna to mogę ta opcje tylko w Twoim profilu wyłączyć
CHCĘ EMOTIKONEK BEZ OGRANICZEŃ!!!!!!! (miejsce na emotkę :"foch" miejsce na emotkę :"P")
Paweł, wszystko ma swoje limity, podnosząc jakiś limit tylko dla Ciebie automatycznie kilku innych użytkowników będzie niezadowolonych bo treść będzie nieczytelna. lub ktoś posiada netbooka z mało wydajnym procesorem który przy wyświetlaniu 150 gifów na jednej stronie będzie umierał
Jesli masz podglad na użycie procesora to zwróć uwage o ile ono wzrasta po otwarciu pełnego podglądu emotek
Porównując stare forum z nowym to tak jakby porównać przedlifta z poliftem, gdzie przedlift uśmiecha się i jest bardziej przyjazny dla użytkownika a polift jak to polift.
Mirek, nie zgodzę się z Twoim porównaniem, zobacz o ile łatwiej na tym forum dołączyć fotkę, na starym skrypcie musiałeś najpierw zmniejszyć ją do określonej rozdzielczości i rozmiaru w mb, na obecnym po prostu dajesz załącz a skrypt forum wszystko robi za Ciebie - nawet jeśli fota była prosto z aparatu i ważyła 8mb to zmniejszy ja do rozmiaru akceptowanego na forum.
Automatycznie [bez odswieżania forum] masz podawane info o nowych wiadomościach, niezależnie w który miejscu jesteś caly czas masz u góry pasek nawigacji- bez rolowania góra dół [pisząc np w boxie] widzisz czy ktos do Ciebie nie napisał, bez rolowania góra/dół możesz wejść w nowa zawartość czy wpisać w wyszukiwarkę tekst, przy czym pasek nawigacji posiada lekką przeźroczystość nie zawęża tak mocno pola widzenia. Nie wiele jest for w Polsce które mogą się czymś takim pochwalić
Zdaje sobie sprawę że pierwsze tygodnie zanim nie pozna się sposobu działania mogą być uciążliwe, sam kożystam z tego skryptu dwa tygodnie dłużej od pozostałych osób a mam do ogarnięcia panel administracyjny w którym wszystko jest do góry nogami w porównaniu ze starym forum, setki zakładek z ustawieniami, w dużej części nie spolszczonych, w dużej części spolszczonych tak że nie wiadomo co autor miał na myśli ale dostrzegam też zalety i olbrzymie możliwości tego skryptu
Zachęcam wszystkie osoby do zadawania pytań jesli czegoś nie potrafią zmienić/zrobić - zarówno na forum jak i na pw