Witam Wszystkich. Od wczoraj jestem posiadaczem PT Cruisera 2.2 crd Limited z 2004 roku. Interesuje mnie program do diagnostyki oraz interfejs. Nie szukałem jeszcze gdzie jest gniazdo diagnostyczne i czy będę mógł połączyć się inerfejsem ELM 327 z obsługą szyny CAN bo taki posiadam. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie jest gniazdo diagnostyczne oraz jaki powinienem zastosować interfejs i program. Dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź. Pozdrawiam rysmech.
Jaki program diagnostyczny do PT Cruiser 2.2 crd Limited 2004
Napisano 07 lutego 2015 - 14:12
Napisano 07 lutego 2015 - 14:27
Minimum do sprawdzenia to EasyDiag lub iDiag + wykup licencji na diagnostykę chryslera (OBD jest gratis) , ale pelna diagnostyka auta kosztuje 190 zł
#3 Bezimienny Gość.Czerwin_*
Napisano 07 lutego 2015 - 15:06
Napisano 07 lutego 2015 - 15:11
Metoda licznikowa = metoda kluczykowa ?
To nie to samo.
Metoda kluczykowa sprawdzisz kody błędów, wyświetlają się na liczniku po czterokrotnym przekręceniu kluczykiem z pozycji off do on czyli do zaświecenia się kontrolek . Z tym że trzeba to zrobić w miarę szybko i nie zrazić sie jeśli nawet za trzecim razem nic się nie wyświetli.
Jeśli nie ma żadnych błędów to pojawia się napis DONE
Napisano 07 lutego 2015 - 15:16
Metoda licznikowa = metoda kluczykowa ? Bo ostatnio zastanawiałem się jak skasować kontrolke od poduszek, a posiadam też kabel ELM327 - da się nim skasować ? Albo jakiś inny sposób ? Czy tylko specjalista ?
Panowie napiszę to ostani raz z załozenia LM327 służy tylko i wyłącznie do diagnostyki silnika po OBDII , do innych bloków w chryslerze potrzeba markowy interfejs np.Launch .
Niektore marki udostepniaja po Can dostep do innych bloków ale nie PTCruiser
Napisano 09 lutego 2015 - 13:10
WitamTo nie to samo.
Metoda kluczykowa sprawdzisz kody błędów, wyświetlają się na liczniku po czterokrotnym przekręceniu kluczykiem z pozycji off do on czyli do zaświecenia się kontrolek . Z tym że trzeba to zrobić w miarę szybko i nie zrazić sie jeśli nawet za trzecim razem nic się nie wyświetli.
Jeśli nie ma żadnych błędów to pojawia się napis DONE
W 2,0 nie wyskakuje napis DONE jak nie ma błędów. Po prostu nic nie wyskakuje. Napis DONE wyskakuje tylko wtedy jak w teście kluczykowym komputer wykaże jakieś błędy.
Nie wiem jak w 1,6 ale w 2,0 wystarczy odłączyć na chwile aku i błędy komputera się kasują.Metoda licznikowa = metoda kluczykowa ? Bo ostatnio zastanawiałem się jak skasować kontrolke od poduszek, a posiadam też kabel ELM327 - da się nim skasować ? Albo jakiś inny sposób ? Czy tylko specjalista ?
Użytkownik bigmeen edytował ten post 09 lutego 2015 - 13:13
Napisano 09 lutego 2015 - 18:06
Witam
W 2,0 nie wyskakuje napis DONE jak nie ma błędów. Po prostu nic nie wyskakuje. Napis DONE wyskakuje tylko wtedy jak w teście kluczykowym komputer wykaże jakieś błędy.
bigmeen, wydaje mi się że DONE pojawi się mimo, że nie ma błędów. Aż muszę sprawdzić jak jest u mnie. Wydaje mi się, że jak nie ma błędów to pojawi się `----` a później `DONE`.
Pozdr,
Napisano 09 lutego 2015 - 19:34
#9 Bezimienny Gość.krol44_*
Napisano 10 lutego 2015 - 14:02
Napisano 13 lutego 2015 - 21:35
Załączone pliki
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 13 lutego 2015 - 21:37
Napisano 13 lutego 2015 - 21:41
[
Witam W 2,0 nie wyskakuje napis DONE jak nie ma błędów. Po prostu nic nie wyskakuje. Napis DONE wyskakuje tylko wtedy jak w teście kluczykowym komputer wykaże jakieś błędy.0
to jak to jest w moim po sprawdzeniu nie pokazało ----- tylko sam napis DONE na chwile0
to wkońcu są błędy czy nie bo żadnego numerka nie pokazało
Napisano 13 lutego 2015 - 21:46
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 13 lutego 2015 - 21:47
Napisano 19 maja 2019 - 21:42
Gdzie można to kupić w takiej cenie?