pilnie potrzebuje opis skrzynki bezpieczników ... szukam bezpiecznika kierunkowskazów .Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!! proszę , błagam !!!!!!!!!
AWARIA :( brak kierunkowskazów, świateł mijania, awaryjnych
#21 Bezimienny Gość.leguanares_*
Napisano 22 April 2015 - 20:30
Napisano 22 April 2015 - 20:49
15 w kabinie 20A i drugi pod maską 19 - 15A
te bezpieczniki sie nie uszkadzają ? awaria i tak jest zawsze w przełaczniku : zewrzyj na probę na właczonej stacyjce pin 3 z 6 i 2 powinny pojawić sie strony kierunkowskazów
#23 Bezimienny Gość.leguanares_*
Napisano 22 April 2015 - 21:34
zmieniłem prrzełocznik zespolony , bo mialem awarię halogenami ,, wada przełącznika zespolonego ,, wpiąłem przewody i nagle kierunkowskazy padły
czy moze przekaznik poleciał ?
ogólnie to dzięki
Napisano 22 April 2015 - 21:35
Dociśnij piny w kostce przełacznika , jeśli kierunki nadal się nie pojawią to przełacznik do naprawy - dla upewnienia podałem ci numery pinów do zblokowania - jeśli po blokadzie będą świeciły to przełacznik na 100% do naprawy .
#25 Bezimienny Gość.leguanares_*
Napisano 22 April 2015 - 22:48
tylko że włożyłem z powrotem mój stary przełącznik zespolony i kierunkowskazy nadal były martwe , a w tym moim był tylko problem z halogenami tzn. musiałem wyciągnąć bezpiecznik bo cały czas świeciły , ale kierunkowskazy działały bez problemów .... boję się czy czasem nie poleciał jakiś sterownik w komputerku ..
Napisano 23 April 2015 - 05:46
Napisano 01 May 2018 - 21:58
Witam.
Panowie,
dziś dopadł i mnie problem z kierunkami i awaryjnymi tzn:
Bark kierunkowskazów, awaryjnych, po wciśnięciu z pilota (zamykanie/otwieranie drzwi) kierunki mrugają.
Co ciekawe świecą razem światła drogowe i mijania, nie mogę wyłączyć świateł drogowych bo nie działa wyłącznik - nie rozłącza/wyłącza świateł drogowych.
Po za tym wszystko ok. awaria nastąpiła w trakcie wymiany żarówek w podświetleniu zegarów na żarówki led.
Wg wskazówek na forum sprawdziłem i docisnąłem kostki i nadal bez zmian (kierunków i awaryjnych brak, światła długie i krótkie świecą razem).
Czy mógł paść przekaźnik? A może coś innego? Czy mogłem coś przez nieuwagę uszkodzić?
Czy wymiana przekaźnika pomoże (zdjęcia)
Halogeny świecą włącznik włącza i wyłącza.
Nie mogąc rozwiązać problemu postanowiłem rozebrać przełączniki, po rozebraniu przełącznika kierunkowskazów okazało się, że poprzedni właściciel przełącznik halogenów już naprawiał (dot. bolca rozłączającego halogeny).
Proszę o pomoc.
Załączone pliki
Napisano 02 May 2018 - 06:38
Napisano 02 May 2018 - 07:00
Dziękuję
Masz zwarcie w kostce przełącznika świateł
Dziękuję Andreeas7.
Czy to dotyczy kostki z załączonego zdjęcia?
Czy jeśli chodzi o tą kość to czy wymiana pomoże?
O dziwo szara złączka z pin cała i nie popękana, czy zwarcia szukać w przełączniku?
#30 Bezimienny Gość.lucar_*
Napisano 21 December 2018 - 18:00
Witam. Co jakis czas pali mi bezpiecznik 15A pod maska od przełącznika wielofunkcyjnego i brak wtedy kierunkowskazów i świateł awaryjnych. Wszystko inne działa bez problemu.
proszę o małą pomoc
Napisano 21 December 2018 - 18:27
Łukasz... u nas zasada jest taka- każdy problem to nowy temat. Nie podpinamy się pod tematy innych... Pozdrawiam
#32 Bezimienny Gość.lucar_*
Napisano 21 December 2018 - 18:33
Łukasz... u nas zasada jest taka- każdy problem to nowy temat. Nie podpinamy się pod tematy innych... Pozdrawiam
Oki. Rozumiem